BIST 10.097
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.405,40
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Yazıcı'dan terör tepkisi

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, PKK'nın sözde ateşkes çağrılarına sert tepki gösterdi.

Abone ol

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Taksim'deki bombalı saldırıya ilişkin, ''Bu insanlar ve bu topraklar böyle şeyleri hak etmiyor. Hiçbir toprağın böyle canice hareketleri hak ettiğini düşünmüyorum'' dedi.

Devlet Bakanı Yazıcı, İstanbul Harbiye Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''Kültür ve Tanıtım Gönüllüsü Sertifika Programı'' öncesinde basın mensuplarının Taksim'deki bombalı saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Yazıcı, olayı nefretle kınadıklarını vurgulayarak, ''Sabahtan bu yana Sayın Başbakanımızla birlikte takip ediyoruz olayı. Emniyet Müdürümüz ile Valimiz olayı takip ediyorlar aynı zamanda. Nefretle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu insanlar ve bu topraklar böyle şeyleri hak etmiyor. Hiçbir toprağın böyle canice hareketleri hak ettiğini düşünmüyorum'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Sözde ateşkesin bugün son günüydü. Saldırının bununla alakası olabilir mi?'' sorusu üzerine de Yazıcı şunları kaydetti:

''Sözde ateşkes falan gibi şeylerin bir anlamı yok. Biz bir devletiz. Terörist bir saldırı var ortada. Onların kendi durumlarını, pozisyonlarını gözden geçirmeleri gerekir. Bütün bunların devletle ilintilendirerek söylemek pek doğru değil. Kendi durumlarını gözden geçirmelerinde yarar var. Söz konusu sürece destek olmaları gerektiğine inanıyorum. İnşallah iyi olur. Biz güçlü bir devletiz. Milletimiz giderek kenetlenip daha güçlü bir hale geliyor. İnşallah bu sorunları aşacağız.''