BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.410,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Çelik'ten Taksim yorumu

Devlet Bakanı Faruk Çelik, PKK'nın ateşkes söyleminin devletin yanında itibarı olmadığını söyledi.

Abone ol

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Taksim'deki olayın Türkiye'nin istikrarına, birliğine dönük menfur bir saldırı olduğunu söyledi.

Çelik, partisinin Merinos Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Bursa İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısından önce basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''terör örgütünün eylemsizlik kararı ve Taksim'deki patlamayla ilgili neler söyleyeceksiniz?'' sorusu üzerine Çelik, şöyle konuştu:

''Terör örgütünün eylemsizlik kararının devletin nezdinde ne itibarı olabilir ki? Kendi aldıkları karar, kendi bozdukları karar. Kendi kendilerine yürüttükleri bir takvim. Bizim açımızdan bağlayıcı yönü olmayan bir durum. Taksim'deki olay, Türkiye'nin istikrarına, birliğine dönük menfur bir saldırıdır. Kesin olarak şunu ifade edebiliriz ki, Türkiye'nin istikrarını, huzurunu bozmaya dönük bir çabadır. Tek teselli hayatını kaybeden vatandaşın olmamasıdır. Bugüne kadar hiç faili meçhul cinayet ve saldırı bizim dönemimizde kalmadı, bu da aydınlatılacak. Şer odakları, şer yuvaları millete bu tezgahları kuranların, birbir açığa çıkarılacaklarından kimsenin kuşkusu olmasın. Hiçbirimizin endişesi yok. Siyasi istikrar Türkiye'de her türlü denemelere rağmen bozulamadı. Ekonomik istikrar da sağlıklı bir şekilde gidiyor. Burada yapılmak istenen, bu süreç içinde, kargaşa ortamı, güven bunalımı oluşturmaktır, ancak buna da muvaffak olamayacaklar. Yaralılara acil şifalar diliyorum.''

BAŞÖRTÜSÜ KONUSU VE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Başörtüsü konusu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının hatırlatılması üzerine Bakan Çelik, bu konunun muhalefetin zikzaklarıyla dolu bir konu olduğunu belirtti.

Muhalefetin, sağlıklı bir yol izlemediğini ifade eden Bakan Çelik, şunları kaydetti:

''Dolayısıyla köklü değişmelerin, köklü reformların, demokrasi çıtasının daha da yükseltileceği 2011 seçimlerinden sonra tümden bir anayasa değişikliği masaya yatırılacak. Bütün partiler de buna 'evet' diyor. Demokratikleşme konusunda atılması gereken adımlar, önümüzdeki 7-8 ay sonrasında yoğun bir şekilde tekrar masaya yatırılacak.''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayasıyla verdiği resepsiyona TSK mensuplarının katılmamasıyla ilgili olarak da Çelik, ''Ben doğru bulmuyorum. Cumhurun kararı ortadadır, Başkomutan yerindedir. Bu kadar olup bitenlerden sonra yeni bir tartışma alanı, tablosunun açılmasını istemiyorum. Milletimiz, huzur istiyor. Milletimizin Türkiye'nin geri dönüşüyle ilgili kaygısı, sıkıntısı yok. Ülke ileri gidiyor. Çağdaş dünyayla bütünleşmeye çalışıyor'' dedi.