BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,64
ALTIN 2.383,06
HABER /  EKONOMİ

Bakan tarihi açıkladı! Milyonlarca emekliye müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu milyonlarca emeklinin beklediği müjdeyi verdi. Müezzinoğlu emeklilere promosyon ödemesinin Mart ayında başlayacağını açıkladı.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere ödenecek banka promosyonları ile ilgili açıklama yaptı.

Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları cevapladı. Bakan Müzezzinoğlu promosyonların Mart ayı itibarıyla ödeneceğini söyledi.

MART AYINDA BAŞLIYOR

Emekliye promosyon ödemeleri Mart ayı itibariyle başlayacak. Promosyon ödemesinin Mayıs ayında tamamlanmasını protokole koyuyoruz. Mayıs'ı geçmeyecek ve taban ücretin altına inmeyecek.

43 MİLYARDAN FAZLA BORÇ YAPILANDIRILDI

Müezzinoğlu, borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin de, "Bizim de Maliyenin de beklediğinin çok ötesinde bir müracaat oldu. Maliyenin müracaatları 80 milyarın üzerinde, bizde de 43 milyarın üzerinde bir yapılandırma gerçekleşti. Peşinatlarla birlikte ilk ay taksitlerinde biz yaklaşık 4,5 milyar lira tahsilatı yaptık." dedi.

EMEKLİ NE KADAR PROMOSYON ALACAK

1000 lira altı maaşı olan 300 TL, 1000-2000 TL arasına 375 TL promosyon alacaklar. 2000 TL üstü maaşlar ise 450 TL promosyon alacak.

BU AKIL KARI İŞ DEĞİL

Cumhurun önüne götürdüğünüz, cumhurun vicdanına verdiğiniz bir sistemle cumhuriyeti veya cumhuru korkutmak esasında akıl karı iş değil. Akılla izahı da yok. Neticede cumhura cumhuriyeti teslim ediyoruz. Cumhur da başkanını seçiyor. Bu kadar reel bir yapıya karşı çıkmayı milletten korkma, milletin değerlerinden korkma diye yorumluyorum.

BU MİLLET KENDİ BAŞKANINI SEÇECEK

Bu milletin vicdanına, cumhurun vicdanına kendi başkanını seçme yetkisini veriyoruz. Dolayısıyla milli iradenin, cumhuriyet dönenimin bundan sonraki sürecinde daha çok temsil edileceği ve bu milletin kaderiyle birilerinin kapalı kapılar arkasında rahatça oynayamayacağı bir döneme geçiyoruz. Türkiye kazanacak, bu büyük millet kazanacak.