BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,71
ALTIN 2.509,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Soylu: Kandil'in alınması vazgeçilmezimizdir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV'de katıldığı programda Kandil'in artık uzak bir hedef olmadığını, artık bir zamanlama meselesi olduğunu ifade etti.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör yuvası Kandil'in Türkiye için uzak hedef olmadığını söyledi. Terörle mücadelede Kuzey Irak sınırına 26-27 kilometrelik bir hat kurulacağını belirten Soylu, Kandil'e büyük bir operasyon düzenleneceğini ve bunun seçimle bir ilgisinin olmadığını kaydetti. Soylu, "Kandil'e uzaktan bakan Türkiye çok eskilerde kaldı" diye konuştu.

Süleyman Soylu dün NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Kandil'e düzenlenecek operasyonun büyük bir operasyon olduğunu ve ortak bir kararla terör kaynağının kurutulacağını kaydetti. Bu operasyonun seçimle bir ilgisinin olmadığını söyleyen Soylu şöyle konuştu:

"26-27 kilometrede hat kuruyoruz, Kandil uzak hedef değil. Bu bizim için zamanlama meselesidir, zor değil.Ülke için Kandil'in alınması vazgeçilmezdir.

"İŞ ADAMLARININ SERMAYELERİNE ÇÖKTÜLER"

FETÖ'de şunu bilmenizi isterim cezaevi ve dışarısı dahil hala yapmamız gereken çok şey var ve üzerine acımasız bir şekilde gitmeliyiz. İş adamlarının sermayelerine çöktüler.

"DEMİRTAŞ'I ÇIKARMAK İSTEYENLER FETÖ'CÜLERİ ÇIKARMAK İSTEYEBİLİR"

24 Haziran seçimlerine giderken şunu düşünüyorum, bugün Demirtaş'ı içeriden çıkarmak isteyenler yarın FETÖ'cüleri çıkarmak isteyebilir.

"GÜNDEMİMİZDE AF YOK"

Gündemimizde af yok. MHP'nin kendi seçim beyannamesinde böyle bir gündem var. Hükümet koalisyonuna daha adım atmış değiliz. Bu seçim sonucunda belli olacak.

"BU KARARI VERMEK KOLAY İŞ DEĞİL"

Her dönem bedelli askerlik konuşulur. Terör ile mücadele ediyoruz. Şehit veriyoruz. Binlerce insan arkasında. Bu kararı vermek kolay bir iş değil. Seçim sonrası tekrar oturulur, konuşulur."