BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,46
ALTIN 2.490,54
HABER /  GÜNCEL

Bakan Sayan Kaya isyan etti: İnsan olamazlar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sakarya'da Suriyeli 9 aylık hamile kadının vahşice öldürülmesine sert tepki gösterdi.

Abone ol

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Sakarya'da yaşanan tüyler ürperten vahşete isyan etti.

Ormanlık alana götürülen genç kadının tecavüze uğradıktan sonra oğlu ile birlikte başları taşla ezilerek öldürülmesine tepki gösteren Kaya, "Suriyelileri hedef gösterenlerin zalim rejimden farkı yok" dedi.

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde yaşanan kan donduran olaya ilişkin açıklama yapan yaşan Kaya, yakalanan iki suçlunun cezalarını en ağır şekilde çekmesi gerektiğini söyledi.

İşte hamile kadına tecavüz edip öldüren iki cani!

Son haftalardaki ırkçı provokasyonlara da işaret eden Bakan Sayan Kaya, resmi Twitter hesabı üzerinden olaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Görülmemiş vahşetin kurbanlarının fotoğrafları da ortaya çıktı. Fotoğrafları Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın Twitter adresinden paylaştı.

BU VAHŞETİ GERÇEKLEŞTİRENLER İNSAN OLAMAZ

Bakan Sayan Kaya'nın açıklaması şöyle:

"Bu vahşeti gerçekleştirenler insan olamaz.Terörün ve barbarlığın ırkı,milliyeti yok. Yaptıklarının cezasını en ağır şekilde çekmeliler.

Tarih boyunca dara düşen, zorda kalana kapılarını ve yüreğini sonsuz merhametiyle açan bu topraklar Suriyeli kardeşlerimizin de evidir.

Zalim bir rejimin vahşetinden dolayı doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalan ve ülkemize sığınan kardeşlerimiz muhacirdir.

Provokasyonlarla, manipülasyonlarla Suriyeli kardeşlerimizi hedef gösterenlerin Suriye'deki zalim rejimden hiçbir farkı yoktur.

Yaklaşık 6 yıl önce Suriye’deki iç savaşın pençesinden kurtularak ülkemize sığınan mültecilere sosyal medya üzerinden geçtiğimiz hafta linç kampanyası başlatılmıştı.

Samimiyet ve güvenle Türk halkının gönlüne sığınmış kardeşlerimizin incinmesine, karanlık planlara alet edilmesine izin vermeyeceğiz.

Milletimiz,birliğine ve bütünlüğüne karşı kurulan bütün tuzakları kardeşliğine sahip çıkarak bozmaya devam edecektir."

Sakarya'da Suriyeli kadın ve çocuğu vahşice katledildi!

TECAVÜZ EDİLDİĞİNİ SÖYLEMEYİN

Karısı ve oğlunun tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğünü öğrenen Halid Al-Rahmun jandarmadan Suriye'nin İdlib şehrinde yaşayan akrabaları nedeniyle olayın ilk anlarında eşinin tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğünü gizli tutulmasını isteyerek, "Kesinlikle tecavüz edilip öldürüldü demeyin trafik kazasında öldü diye söyleyin" diye talepte bulundu.

CENAZELER İDLİB'E GÖNDERİLECEK

Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından anne ve çocuğunun cesetleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Emani Al Rahmun'ın Halaf Al-Rahmun'un cenazeleri bugün Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne ait araçla Adapazarı'na getirilecek. Cenazeler Cumartesi günü Adapazarı şehir merkezinde bulunan Orhan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere İdlib'e gönderilecek.