BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Şahin'den çocuklara kayak esprisi!

Yaptığı gaflar ve esprilerye çok konuşulan İdris Naim Şahin Bursa Uludağ'da katıldığı bir toplantıda çocuklara bu sözlerler takıldı...

Abone ol

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Uludağ'daki bir otelde düzenlenen ''Kış ve Doğa Sporlarında Kaza, Yaralanma ve Kurtarma Olaylarıyla İlgili; Arama-Kurtarma Faaliyetleri Değerlendirme, Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı''na katıldı.

Şahin, toplantının ardından kayak eğitimi alan çocukların yanına gitti. Çocuklara, ''Siz kayabiliyor musunuz, yukarı doğru kayabiliyor musunuz?'' şeklinde espri yaptı.

Toplantıda konuşan Şahin, Uludağ'ın Bursa'nın alamet-i farikası, doğa hediyesi Allah'ın mucizevi armağanı olduğunu, Uludağ'sız bir Bursa düşünülemeyeceği gibi Uludağ'sız bir Türkiye'yi düşünmenin de çok yanlış ve eksik olacağını söyledi. Böyle bir toplantının Uludağ'da yapılmasının çok isabetli bir karar olduğunu dile getiren Şahin, toplantıda bilgi ve tecrübe paylaşımlarının ortaya konulduğunu belirtti.

KAYBOLDUĞUMUZ ZAMAN POLİS BİZİ BULUR

''Siz siz olun, biz biz olalım hep dikkatli olalım. Sporumuzu yapalım, turizm hareketlerine katılalım, ülkemizin dağlarını, ovalarını, yaylalarını, turizm cenneti köşelerini hep gezelim'' diyen Şahin, şöyle devam etti:

''Tarihi yerlerimizi, tanıyalım bilelim. Bu ülkeden, havasından, suyundan yararlandığımız gibi kokusundan kültüründen de yararlanalım. Sevdiğimiz, sahiplendiğimiz ülkemizi koruduğumuz gibi kendimizi de korumamıza da ihtiyacımız var. Kendimize dikkat edelim, koruyalım. Kış sporlarında yaralanmamaya dikkat edelim. Bir gün, Sarıkamış'ta, Ilgaz'da, Uludağ'da bir kazaya maruz kalırsak, kaybolma gerçeği ile yüzleşirsek korkmayın, korkmayalım. Yapacağımız iş çok kolay. İmkanımız varsa önce 1, sonra 5'i sonra 6'yı tuşlayalım (156). Eğer bir sıkıntı olursa 1'i sonra 5'i sonra 5'i tuşlayalım (155). Birinden biri mutlaka bize, size cevap verecektir. Tok ve güven veren bir ses size, 'Alo Jandarma', 'Alo Polis' diyecektir. Ondan sonra diyeceklerine de can kulağıyla dikkat edelim ve uyalım. Korkmayalım; kaybolduğumuz zaman polis gelir sizi, bizi bulur. Tabii ki verdiğiniz adreste bekleyelim. Ayrılırsak işler çok sarpa girer, sarpa sarar. Bunu yapmamaya dikkat edelim. Herkese kazasız, kayıpsız bir kayma, kış sporu diliyorum.''

BAKAN ŞAHİN'DEN ÇOCUKLARA: YUKARI KAYABİLİYOR MUSUNUZ

Şahin, toplantının ardından kayak eğitimi alan çocukların yanına gitti. Çocuklara, ''Siz kayabiliyor musunuz, yukarı doğru kayabiliyor musunuz?'' şeklinde espri yapan Şahin, ''Karda yürümek önemli. Bazıları karda yürüyor, izini belli etmiyor ama bizim izimiz karda da kışta da her zaman açık görünür'' diye konuştu.

Bakan Şahin, daha sonra otelin önünde yapılan kar evine girdi.

Bu arada Şahin'in hava yoluyla geldiği Yenişehir Havaalanı'ndan helikopterle gitmesinin planlandığı Uludağ'a, olumsuz hava şartları nedeniyle kara yoluyla gittiği öğrenildi.