BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,69
ALTIN 2.409,65
HABER /  DÜNYA

Bakan Şahin, kadın girişimcilerle

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu’nun konuğu oldu.<br/>Kurul’un İTO Cemile Sultan Korus...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu’nun konuğu oldu.
Kurul’un İTO Cemile Sultan Korusu’nda düzenlediği toplantıda kadın girişimcilerle bir araya gelen Bakan Şahin, son 10 yılda sosyal projeler, mikro kredilerle kadınların işletme sahibi yapılması ve eğitim-sağlık konularındaki atılımların başarılı sonuçlar verdiğini söyledi. Kadınlara verilen mikro kredilerde dönüşün yüzde 100 olduğuna dikkat çeken Şahin, mikro kredi kullanarak iş kuran girişimci kadınlardan da örnekler gösterdi. Şahin, bireysel başarının önemli olduğunun ve sonuç olarak sistemsel başarının kalıcı sonuçlar vereceğinin altını çizdi.

"POTANSİYELİ KEŞFEDELİM"
TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Dinçbal Kal da, kadın girişimciler olarak devleti yanlarında görmenin cesaretlerini daha da artırdığını söyledi. Türkiye’de yaşayan kadınların her zaman girişimci potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Kal, “Yeter ki, bu potansiyeli keşfedebilelim” dedi.
Hatice Dinçbal Kal, kadın girişimcilerin önünü açmak için bu kurulu oluşturduklarını belirterek, “Kadınların işi her alanda zor ama kadın girişimci sayısının gün geçtikçe artması azmimizi artırıyor. İstanbul Ticaret Odası gibi büyük ses getiren kurumlarda kadın olarak yer almak bir başarı. Ayrıca İstanbul Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Borsası’nda aktif üyelerin olması memnuniyet verici” diye konuştu.
Özel sektör temsilcileriyle bir araya gelerek pek çok çalışma yürüttüklerini anlatan Hatice Dinçbal Kal, bu çalışmalardan ‘Benim Fikrim Benim İşim’ projesinin başarılı bir şekilde devam ettiğini dile getirdi.
Toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek ve Bakanlık müşavirleri ile çok sayıda kadın girişimci katıldı.
(İHA)