BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

BAKAN ŞAHİN ENGELLİLERE SERTİFİKA VERDİ

Malatya’da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dekoratif ev tekstili eğitimini başarıyla tamamlayan engellilerin sertifik...

Abone ol

Malatya’da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dekoratif ev tekstili eğitimini başarıyla tamamlayan engellilerin sertifika törenine katıldı.
Malatya Park AVM’de gerçekleştirilen programda, dekoratif ev tekstili eğitimini başarıyla tamamlayan 10 engelli kursiyere sertifikaları verildi.
Programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kamu kuruluşları binalarının temmuz ayına kadar engellilerin rahatlıkla girebileceği şekle dönüştürüleceğini bildirip buna uymayanlara ceza kesileceğini vurguladı.
AK Parti iktidarları olarak engellilere yaptıkları hizmetleri dile getiren Bakan Şahin, “Sizinle birlikte kader birliği yaptık” diye konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti iktidarlarının engellilerle ilgili çıkardığı kanunlardan ve getirdiği imkanlardan söz etti.
Vali Vasip Şahin ise, “Temmuzdan önce kamu hizmetleri binalarının tamamına engelliler rahatlıkla girebilecektir” dedi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır da engellilerin ihtiyaçlarının karşılanacağı sosyal mekanları barındıracak engelliler sarayı yapacaklarını bildirdi.
Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise; Şahin’e eğitim, sağlık, istihdam, sosyal güvenlik alanlarında engellilerin yaşadığı genel ve yerel sorunları dile getirdi. Koyun, Malatya’ya engeliler merkezi yapılmasını ve engelliler için memurluk sınavının tekrar yapılmasını talep etti.
Engellilere sertifikalarının dağıtılmasının ardından, Sporla Engelleri Aşıyorum isimli SODES projesinin açılışı gerçekleştirilerek pasta kesildi.