BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

FBI İLE BİLGİ ALIŞVERİŞİMİZ SÜRÜYOR”

İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Terör olayları konusunda bizim ülkemizin gösterdiği hassasiyeti diğer komşu ve uzak ülkelerden göremedik” de...

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Terör olayları konusunda bizim ülkemizin gösterdiği hassasiyeti diğer komşu ve uzak ülkelerden göremedik” dedi.
Bakan Güler, Budapeşte Süreci 5. Bakanlar Konferansı’nın yapıldığı Swissotel’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bostan’daki bombalı saldırıya ilişkin bilgiler veren Bakan Güler, “15 Nisanda Boston’da meydana gelen saldırı sonrası yapılan baskın sonucu bir kişinin öldüğü diğerinin kaçtığı öğrenildi. Şahıslardan ölen Tamerlan Tsarnaev isimli kişinin 9 Temmuz 2003 yılında Kırgız pasaportuyla İstanbul’dan Türkiye’ye girdiği ve ailesi Bella, Alina ve Maret ile birlikte 10 gün kaldıktan sonra ülkeden ayrıldığı tespit edildi” dedi.
Tamerlan Tsarnaev’in saldırı öncesinde Türkiye’den çıkış yaptığı iddialarının doğru olmadığını ifade eden Bakan Güler, “Saldırı öncesi Türkiye’den çıkışı doğru değil. Türkiye’de turist olarak gelmişler. THY’nin kayıtlarında sadece İstanbul’dan giriş ve Ankara Esenboğa Havaalanından çıkışları var. Nerelere gittiği belli değil. Turist amaçlı olabilir” diye konuştu.

“ABD İLE İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Türkiye’nin terör suçlarına karşın işbirliğinden hiçbir zaman kaçınmadığına dikkat çeken Güler ve aynı hassasiyeti diğer ülkelerden de beklediklerini ifade ederek, “ABD ile işbirliği çalışmalarımız devam ediyor. Terör olayları konusunda bizim ülkemizin gösterdiği hassasiyeti diğer komşu ve uzak ülkelerden göremedik. Türkiye’deki terör olaylarıyla bağlantılı kişilerin yurtdışındaki ülkelerde yakalanmasına rağmen Türkiye’ye iadelerinin yapılmaması uluslar arası işbirliği kurallarına uymuyor” dedi.

“FBI İLE BİLGİ ALIŞVERİŞİMİZ SÜRÜYOR”
Bostan’daki saldırıya ilişkin FBI ile bilgi alışverişinin sürdüğünü belirten Güler, “Boston’daki meydana gelen olayla ilgili FBI ile bilgi alışverişimiz sürüyor. Kırgızistan Bakanlığı yetkilileri bu açıklamaların üzerine söz konusu ailenin 2001 yılında Kırgızistan’dan ABD’ye göç ettiğini açıkladı. Yani Türkiye ile bir bağlantısı söz konusu değil” diye konuştu.