BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bakan Şahin çocuğa şiddeti affetmedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çocuklara yönelik şiddetin sorumlularıyla ilgili gerekli işlemleri yaptıklarını söyledi.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin , Hatay 'daki bir sevgi evinde iki bakıcının çocuklara kötü davrandığı iddialarına ilişkin, ocak ayında gerçekleşen olayın ardından söz konusu dönemde bakıcıları işten çıkardıklarını ve haklarında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Şahin, Nobel ödüllü Yemenli sivil toplum aktivisti Tevekkül Karman'ı kabulünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Hatay'daki bir sevgi evinde iki bakıcının çocuklara kötü davrandıklarına yönelik iddialara ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Şahin, gününde ve zamanında müdahale ederek gerekli tedbiri aldıklarını söyledi.

Söz konusu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunup gerekli çalışmayı yaptıklarını ifade eden Şahin, ''Özellikle çocuklarımız, kurumlarımız, çocuk evlerimiz, sevgi evlerimiz üzerinden bir örneğin bütün sistemle ilgili negatif algıya neden olmasından dolayı ciddi rahatsızlığımız var'' diye konuştu.

Hatay'daki olaydan ocak ayında haberdar olduklarını ve hemen gerekli tedbirleri aldıklarını vurgulayan Bakan Şahin, şunları kaydetti:

''Hemen işten çıkardık. Bizim on binlerce çalışanımız, 14 milyon evladımız var. Üç bin evladımızı sevgi evlerine, üç binini de çocuk evlerine yerleştirdik. Fiziksel şartları eskiye göre çok iyileştirmiş durumdayız. Eskiden 30 çocuğumuza bir bakıcı düşerken şu anda altı çocuğumuza bir bakıcı bakacak şekilde çok ciddi iyileştirmeler yapıyoruz. Uzman kadrolarımızı güçlendiriyoruz, sosyal hizmet sistemini güçlendiriyoruz. Bu kadar yapılan işe ve gerekli tedbirin alınarak anında müdahale edilmesine rağmen 'Sevgi evi değil köle evi' gibi başlıkla kurumlarımızdaki çocuklarımızı da rahatsız edecek şekilde bu kadar emeğe yazık ediliyor. Bizim işimiz gönüllülük üzerine gidiyor. Bakıcı annelerin, rehber öğretmenlerin çok gönüllü çalıştığı bir alanda kurumumuzla ilgili çıkan negatif bir haberin, olayla ilgili gerekli tedbirler alınmasına rağmen, olumsuz etkisini görüyoruz.''

Nevşehir'de üç yıl önce kapatılan bir rehabilitasyon merkezine yönelik de sanki yeni kapatılmış gibi haberler çıktığını hatırlatan Bakan Şahin, ''Herkesin şu duyarlılıkta olması lazım, bu çocuklar hepimizin. Biz, çocuk evi, sevgi evi modelleri ve koruyucu anne sistemi ile annesiz-babasız olan, sevgiye, öz güvene, bilgiye, donanıma, şefkate, saygıya muhtaç olan bu çocuklarımızın bu haberler üzerine ne kadar üzüldüklerini, ne kadar gönüllerinin yorulduğunu görüyoruz'' diye konuştu.

BÜTÜN TEDBİRLERİ ALDIK

Bu tür gerçeği yansıtmayan haberlerin büyük emek veren çalışanları da olumsuz etkilediğini belirten Bakan Şahin, şunları kaydetti:

''Kişilerle ilgili bütün tedbirleri almışız, cezalandırmışız, işten çıkarmışız. Başsavcılığa da gerekli suç duyurusunda bulunmuşuz, hukukçularımız da gerekli takibi yapıyor. Burası çok büyük bir aile, her çeşit insan içeri girebiliyor. Önemli olan sizin duyarlılığınızda ve sizin ölçülerinize göre hareket etmeyen insanı idare mi ettiniz yoksa gerekli tedbiri alarak bu konuda gerekli çalışmayı tamamladınız mı. Biz bunda hiç bir ödün vermeden, hiçbir müsamaha göstermeden çocuklarımızın yanında taraf olarak çocuklarımızın yaşam kalitelerini yükseltecek şekilde sürecin takipçisi olduk, olmaya devam edeceğiz.''