BIST 10.282
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.456,57
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın evinde tapınma görüntüleri

Abdullah Öcalan'ın 64'üncü doğum günü nedeniyle Ömerli köyüne gelen binlerce kişi öyle şeyler yaptı ki...

Abone ol

İNTERNETHABER (AJANSLAR) - Şanlıurfa'da bugün hareketli saatler yaşandı. Abdullah Öcalan'ın 64'üncü doğum günü nedeniyle Ömerli köyüne akın eden binlerce kişi önce kilometrelerce yol yürüdü. Ardından Öcalan'ın kardeşi tarafından karşılanan kalabalık hiçbir güvenlik engeline takılmadı. İlçedeki bazı okul ve resmi kurumlara konuşlandırılan asker ve polisler; etkinlik yapılan alanda ve Ömerli Köyü'ne giden güzergah üzerinde hiç gözükmedi.

Öcalan'ın doğduğu evi dolduran kalabalık, evin bahçesinden toprak aldı, duvarlara asılı olan Abdullah Öcalan'a ait fotoğrafları öpmek için birbiriyle yarıştı. 

Üstelik 9 yıldır yapılan kutlamalar kapsamında ilk kez Öcalan için doğum günü pastası kesildi.0.20130404141428.jpg

ÖCALAN'IN FOTOĞRAFLARINI ÖPÜP, BAHÇEDEN TOPRAK ALDILAR

Hem Öcalan'ın fotoğraflarını, hem de kardeşleri Fatma ve Havva Öcalan'ın elini öpmeye çalışan kalabalık, daha sonra evin çatısından atılan şekerlerden kapabilmek için çaba harcadı. Poşetler içerisinden havaya savrulan şekerleri toplamaya çalışan kalabalıkta bulunanlar, Öcalan fotoğrafları ile süslü evin bahçe ve odalarında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

TUNCEL DE FATMA ÖCALAN'IN ELİNİ ÖPTÜ

Etkinlik için köye gelen BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de, avluda sandalyede oturan Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan'ın elini öptüğü görüldü. Öcalan'ın doğduğu evi ziyaret edenler, evin bahçesinde bulunan topraklardan da almayı ihmal etmedi. Kalabalıkta bulunanlar evin bahçesindeki toprağı avuçlayarak yanlarında bulunan poşet ve pet şişelere doldurdu.

KİLOMETRELERCE YÜRÜDÜLER

Geceyi misafir edildikleri Halfeti veya yakın köylerdeki evlerde ya da ilçe merkezindeki boş alana kurulan çadırlarda geçiren 10 bini aşkın kişi sabah erken saatlerden itibaren Öcalan'ın doğum yeri olan Ömerli Köyü'ne gitmek için yola çıktı. Halfeti'ye 8 kilometre uzaklıktaki Ömerli Köyü'ne gitmek için yola çıkanlar, oluşan konvoy nedeniyle trafiğin durması üzerine, araçlarından inerek yürümeye başladı. Yürüyüş boyunca hiçbir engelle karşılaşmayan kalabalık, yolda topladıkları çiçekleri de Öcalan'ın evine götürmeyi ihmal etmedi.

DOĞUM GÜNÜ PASTASI KESİLDİ

9 yıldır yapılan kutlamalar kapsamında ilk kez Öcalan için doğum günü pastası kesildi. Etkinliğe gelenlerin hazırlattığı üzerinde Kürtçe 'Doğum Günün Kutlu Olsun Abdullah Öcalan' yazılı pasta, Öcalan'ın doğduğu evin avlusuna kurulan bir masaya konuldu ve 2009 yılında yapılan kutlamalar sırasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren Mustafa Dağ'ın çocukları tarafından kesildi. Slogan atan kalabalık, alkışları arasında kesilen pasta kısa sürede tüketildi.

ÖCALAN'IN KARDEŞLERİ KARŞILADI

Saat 10.00 sıralarında Ömerli'ye ulaşan kalabalık köy girişinde Abdullah Öcalan'ın kardeşleri Mehmet, Fatma ve Havva Öcalan ve yeğenleri tarafından zafer işareti ve zılgıtlarla karşılandı. Öcalan kardeşlerin elini öpmek ve tokalaşmak için birbiriyle yarışan kalabalık, Türkçe ve Kürtçe slogan atarak Abdullah Öcalan'ın doğduğu eve yürüdü. Öcalan'ın doğduğu eve ulaşan kalabalık burada da Öcalan'ın kardeşlerinin elini öpmek isteyince kısa süreli izdiham yaşandı.