BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.433,18
HABER /  GÜNCEL

68 yaşındaki dilenci gayrimenkul zenginiymiş!

Eskişehir'de dilencilere yönelik düzenlenen operasyonda bir dilencinin üzerinden çıkanlar şaşırttı!

Abone ol

Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği dilenci operasyonunda yakalanan 68 yaşındaki bir dilencinin üzerinden çıkanlar herkesi şaşırttı. Şahsın üzerinden, bir miktar para ve Sinop'ta sahip olduğu 3 gayrimenkule ait tapu çıktı.

Eskişehir Odunpazarı Bölgesi'nde yapılan dilenci denetimleriyle haksız kazanç elde etmek isteyen insanlara operasyon düzenlendi. Belediye zabıta ekiplerinin denetiminde gerçekleştirilen operasyonda yakalanan dilencilere Kabahatler Kanunu gereği cezai işlem uygulanıyor.

Son denetlemelerde 68 yaşındaki bir dilenci zabıta ekipleri tarafından yakalandı. Yapılan incelemede, cebinden dilenerek elde ettiği bir miktar para çıkan dilencinin, ayrıca, Sinop'ta üzerine kayıtlı 3 gayrimenkul olduğu tespit edidi. Şahsa, Kabahatler Kanunu gereği cezai işlem uygulayan Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, yakalanan kişilerin büyük çoğunluğunun şehir dışından gelerek dilendiğinin tespit edildiğini vurguladı.

GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK OLUNUYOR

Halkın duygularını sömürerek haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik operasyonların devam ettiğini belirten belediye yetkilileri; çoğu zaman uygulama yapıldığını öğrenen dilencilerin, birbirlerini cep telefonlarıyla arayarak uyardığını belirtti. Yetkililer, denetimlerde gerçekten mağdur olan, hiç bir geliri olmadığı için zorunluluktan dolayı dilenenlerin tespit edildiğini ve sorunlarına çözüm bulmaya çalışıldığını ifade etti.