BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Özhaseki'den galibiyet uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yüzde 51.5'lik sonuç için halka teşekkür ederken referandum sonuçlarını "hayır" cephesi karşısında kazanılmış bir galibiyet olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 16 Nisan sonrası ülkedeki istikrarlı hükümetlerle ülkenin önünün daha açık olduğunu ve bundan sonra daha güzel şeyler olacağını söyledi.

Bakan Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları, parti binası önünde kurulan platformdan halk oylaması sonuçlarını kutlamak için toplanan vatandaşları selamladı. Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, halk oylaması kampanya döneminde Türkiye'nin faydasına olabilecek anayasa değişikliğini dilleri döndüğünce anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Sandıktan çıkan sonucun hayırlı olmasını dileyen Özhaseki, "Allah utandırmasın, Rabbim ülkemizin önünü açık etsin." ifadelerini kullandı.

Özhaseki, Türkiye'de yaşayan herkesin vereceği oyun başlarının üzerinde yeri olduğunu her zaman söylediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hele hele Kayserili hemşehrilerimizin 'evet' de verse 'hayır' da verse oyları mübarektir diye defalarca söyledik. Bugün Kayseri açısından bakıldığı zaman güzel bir sonuç var. Kahir ekseriyetle 'evet' oyları önde çıktı. Türkiye açısından bakıldığında ise resmi sonuçlar açıklanmadı ama evet oyları önde gözüküyor. Yüzde 51,5 gibi bir sonuç var. Allah mübarek etsin, hayırlı olsun. Ülkemizin önü açık olsun ama lütfen şöyle kabul edin. Bu sonuçlar bir zafer sonucu değildir. Karşı tarafa karşı alınmış bir galibiyet sonucu gibi algılanamaz. Çünkü 'hayır' diyen kardeşlerimiz de bu ülkenin iyiliğini istedikleri için 'hayır' verdiler. Kayseri'de de başka yerlerde de bütün oyların kendine has bir değeri var."