BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Özhaseki Kılıçdaroğlu'na isyan etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kılıçdaroğlu'nun diktatör ve 20 yaşında emekli milletvekiili iddialarına sert tepki gösterdi.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Attığı her imzadan sorumlu olan bir cumhurbaşkanı nasıl diktatörlüğe gidebilir. Böyle bir insafsızlık, yalan olur mu? 20 yaşında kimsenin emekli olma şansı yok." dedi.

Çobançeşme'de AK Parti Bahçelievler Kadın Kolları'nın çalışmasına katılan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kadınların siyasette yer almasına önem verdiğini ve bu sayede şu anda siyasetin birçok kademesinde kadınların güçlü bir şekilde temsil edildiğini anlattı.

Özhaseki, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasının diğer seçimlerden çok farklı olduğuna dikkati çekerek, "Diğer seçimlerin genelinde iktidara gelme, gelmeme, daha güçlü şekilde gelme gibi iddialar vardı. Şimdi Türkiye için adeta bir yol ayrımındayız. Bu 18 maddenin ne getirip ne götürdüğünü iyi bilmemiz lazım. Çünkü o kadar çok yalan söyleniyor ki. İnsanlar bu yalanların tesirinde kalarak bazen de inanıyorlar. Buna çok üzülüyoruz. 'Diktatörlük geliyor, 18 yaşındaki çocuklar emekli olacak. Cumhuriyet elden gidiyor' gibi ipe sapa gelmeyen sözler söylüyorlar." diye konuştu.

Mevcut anayasanın cumhurbaşkanına çok fazla yetki verdiğini ifade eden Mehmet Özhaseki, şöyle devam etti:

"1982 Anayasası'nda her türlü yetki cumhurbaşkanına verilmiş. 2007’de halkın cumhurbaşkanını seçmesiyle daha da güçlü hale getirdik. Şimdiki sistemde cumhurbaşkanı yargılanamaz. Getirmek istediğimiz yeni sistemde ise attığı her imzada cumhurbaşkanının sorumluluğu var. Her imzadan mahkemeye gidebilir, şikayet edildiğinde Meclis'te belli bir çoğunluk sağlandığında yargılanabilir. Cezai, siyasi ve hukuki sorumluluğu var. Attığı her imzadan sorumlu olan bir cumhurbaşkanı nasıl diktatörlüğe gidebilir. Böyle bir insafsızlık, yalan olur mu? 20 yaşında kimsenin emekli olma şansı yok. Sanki seçim olsa 600 tane, 18-20 yaşında genç seçilecek. Öyle bir şey yok. 20-22 yaşında 3-5 genç meclise gelerek kendi akranlarını temsil edecek. Gençlerin sorunların dile getirecek.”

Özhaseki, mevcut sistemde iki başlılığın olduğunu ve Türkiye’nin siyaset tarihinde birçok kez cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasında çoğu zaman anlaşmazlık yaşandığı belirterek, şu anda sıkıntı yaşanmamasının nedeninin ise her iki makamda bulunan kişilerin aynı ekolden gelmesi olduğunu dile getirdi.

Zayıf hükümetlerle Türkiye’nin gelişmediğini anlatan Özhaseki, şöyle konuştu:

"3 aylık, 6 aylık, 1 senelik hükümetlerle Türkiye’nin yapacak bir şeyi yok. Türkiye’nin büyük meseleleri var. Büyük yatırımların yapılması lazım ve istikrar olması lazım. İstikrar olmazsa yatırım olmaz. Kimse geleceğini görmezse yatırım gelmez. Geçmişte hükümetlerin ortalama ömrü 15 ay civarında. Yeni sistemde yüzde 51 ile cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. O da hükümetini kuracak. 5 yıl boyunca devam edecek. Seversek devam edecek, sevmezsek sırtımızda kambur değil ya atarız onu başkasını göreve getiririz. O kadar kolay bir sistem. Ayak oyunlarına kurban olmayacak. 3 aylık 6 aylık hükümetler olmayacak. 5 yıl boyunca istikrarı sağlayacak. Yatırım gelecek, herkesin ekonomisi büyüyecek. Bizim seçtiklerimize güvenmeyen bir sistem var. Seçip Ankara’ya yolladıklarımıza hayatı zehir eden şebeke var. Ensesinde boza pişirirler. Menderes’i asmadılar mı? 70’lerde muhtıra vererek siyaseti mahvetmediler mi? 80’de ihtilal yapıp çocuklarımızı bir sağdan bir soldan asmadılar mı? 28 Şubat’ta çektiklerimizi unutmadık. Biz başvekilimizi seçip Ankara’ya yolluyoruz bize hizmet etsin diye. Fakat öyle olmuyor. Orada başka türlü tezgahlar başlıyor. Bizim seçtiğimiz temsilcilerimizin başına çorap örüyorlar. Bunu AK Parti’ye de yaptılar. Ama Allah’a hamdolsun muhtıra geldiğinde şapkasını alıp gidenler gibi değil de dimdik duran Recep Tayyip Erdoğan vardı.”

Özhaseki, Avrupa’da bazı ülkelerin, bakanların programlarını iptal ettiğini, bakanlara söz hakkı tanımadığını ama Erdoğan’ın şakağına silah dayayan pankartlar altında terör örgütlerinin hayır mitinglerine izin verdiğini söyledi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Özhaseki, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İnşallah bundan sonra kimse buna cesaret edemez. Meclise bomba attılar. İnsanları öldürdüler. Avrupa’nın iki ülkesi çıkıp geçmiş olsun diyemedi. 'Bu darbe teşebbüsü niye tutmadı, Erdoğan’ı neden öldüremedik, nerede yanlış yaptık.' dediler. İki hafta sonra çıkıp 'darbecilere kötü muamele yapmıyorsunuz değil mi?' dediler. Allah sizin belanızı versin. Bunların gerçek yüzleri ortaya çıktı. Bunları gördüğümüz dönemde inşallah bu yeni sisteme geçip güçlü iktidarlarla büyümemiz lazım. Bu ruh bizde var."

Bakan Özhaseki, buradaki programının ardından Merter Ak Çarşı esnafıyla buluşup, sohbet etti.