BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Özak'tan yatırım müjdesi

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, yapılacak kayak merkezinde incelemelerde bulundu.

Abone ol

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Türkiye'nin bir kayak ülkesi olacağını, dünyanın her tarafından insanların Türkiye'ye geleceğini söyledi.

Özak, beraberinde Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Yahya Doğan, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'la birlikte Süleymaniye Mahallesi'nde yapılması planlanan kayak merkezi alanında incelemeler yaptı.

Burada açıklamada bulunan Özak, bölgede 6 milyon avro değerinde yatırımın yapılmasının planlandığını belirterek, ''Türkiye'nin her noktasına yapılan tesislerden daha iyilerini Gümüşhane'ye yapmaya çalışacağız. Gümüşhane'nin Çakırgöl mevkisindeki kayak tesisi için belki bir yıl sonra yatırımcılar gelecek. Bu da Gümüşhane ve Trabzon için bir müjde'' dedi.

Kayağı sadece spor olarak görmemek gerektiğini, beraberindeki getirilerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Özak, şöyle devam etti:

''Kayak demek yalnız spor değil, sosyalleşme, turizm, istihdam ve yatırım demek. Bu sayede burada kayakçıların yetişmesi sağlanacak. O bakımdan son derece önemli bir dal bu. Dünyada en büyük üç üretici firmayı ziyaret ettik. Onlar da Türkiye'ye gelerek bize yeniden bir fiyat verecekler. Çok kısa zamanda bunları bitirmemiz gerekiyor. Gümüşhane'de de bu tesisin dışında şehir içindeki eski Atatürk Stadyumu'nun spor tesisleri olarak planlamasını yapıyoruz. Yüzme havuzundan, futbol sahasına, eğitim merkezinden gençlik merkezine kadar her şeyini yapacağız.

''YÜZME HAVUZU OLMAYAN İL KALMAYACAK''

Türkiye'de yüzme havuzu olmayan il kalmayacağını vurgulayan Bakan Özak, ''Sayın Başbakanımızla Almanya maçından dönerken konuştuk. Türkiye'de yüzme havuzu olmayan bir il kalmayacak. Bu 21. yüzyılda doğru bir şey değil. Bunu da yapmaya çalışacağız'' dedi.

Amaçlarının Türkiye'yi bir kayak ülkesi haline getirebilmek olduğunu dile getiren Özak, şunları kaydetti:

''Türkiye bir kayak ülkesi olabilir ama buna rağmen ihmal ettik. Yüzden fazla dağımız var. Avusturya'da bizim gezdiğimiz bölgede 25 milyar dolarlık bir kış turizminden gelir var. Düşünün ki Türkiye'de bu hala çok az noktalarda. Erzurum, Palandöken, Konaklı, Kandilli, Muş, Bitlis, Hakkari inşallah bunları da hayata geçireceğiz. Esas önemli ve çok büyük bir proje de Ayder. Ayder'i Türkiye'nin Davos'u yapabiliriz. Muhteşem bir ormanı ve manzarası var. Hedefimiz Süleymaniye, Çakırgöl, Ayder, Ankara Elmadağ ve Bolu... Türkiye bir kayak ülkesi olacak ve dünyanın her tarafından insanlar Türkiye'ye gelecekler.''

Vali Salihoğlu ise, Süleymaniye Kayak Merkezi'nin yapımına 2011'de başlanacağını ifade ederek, ''Bu yıl içerisindeki çalışmalarda inşallah Süleymaniye'nin de gündeme gelmesi söz konusu. Birkaç ilde de bu konuda tesisler yapılacak ve bu tesislere bizim kayak merkezimiz de dahil edilmek isteniyor. Bu kış gerekli teknik çalışmalar yapılacak'' dedi.