BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan konvoyunda esrarengiz olay!

Bakan Ergin' in konvoyuna karışan şüpheli araç takla attı. 2 şüpheli kayıplara karıştı

Abone ol

Yeni Adliye Sarayı'nın açılışı için Adana'nın Ceyhan ilçesi' ne giden Adalet Bakanı Sadullah Ergin' in ortayolda ilerleyen konvoyuna giren bir otomobil bakanın makam aracını tehlikeye düşürdü.

Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Tekin, telsizden yaptığı anonsla 33 SD 079 plakalı otomobilin bakanın konvoyunu ihlal ettiğini belirterek, ekiplerden yakalamalarını istedi.

Peşlerine düşen polisin "Dur" uyarısına uymayıp kaçan içinde 2 kişinin bulunduğu otomobil, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Suluca Mahallesi yolunda trafik işaretlerine çarparak takla attı. Araçta bulunan 2 kişi ise yaya olarak olay yerinden kaçtı.

ARACIN SAHİBİ BULUNDU

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in konvoyuna karışarak konvoyu tehlikeye atan ve polisle yaşanan kovalamacada kaza yapan aracın sahibi, Mersin'in Tarsus ilçesinde gözaltına alındı.

Kazadan sonra Mürüfet Dikyar (43) adlı kadın, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 33 SD 079 plakalı aracının çalındığını bildirdi.

Kadının hareketlerinden şüphelenen Tarsus polisi, plaka üzerinde yaptığı araştırmada aracın Bakan Ergin'in konvoyuna karışan araç olduğunu tespit etti. Tarsus polisi tarafından gözaltına alınan Mürüfet Dikyar, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.



1.20120606132637.jpg

Polis ekiplerinin araçta yaptığı incelemede, hırsızlıkta kullanıldığı tahmin edilen bir buji, maske ve bagajda yatak bulundu. Şahısların yakalanması için bölgede geniş çaplı araştırma yapılıyor.

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMEYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması veya yetkilerinin sınırlandırılması konusundaki tartışmalara ilişkin soruları yanıtladı. Ergin, "Bir çalışma varsa, çerçevesini görmek lazım, ondan sonra değerlendirilebilir" dedi.

TBMM'nin değişen şartlara göre yenileşme yapmasının doğal olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Ergin, şunları söyledi:

"Sadece CMK 250'nci madde ile ilgili değil, mevzuatımızda değişen şartlara göre yasama yenileşmeler yasama organımızın vazifelerinden biridir. Bu çerçevede ihtiyaç duyulan alanlarda bu değişim geçmişte de yapıldı, bugün de yapılır, gelecekte de yapılacaktır. Değişim olacaksa, böyle bir değişikliğin çerçevesini gördükten sonra konuşmak daha doğru olur. Ezbere yapılan değerlendirmeler yanlış olur."

SAHTE KİMLİKLİ CİNAYET ŞÜPHELİSİ İLE YAKALANAN SAVCI

Bakan Ergin'e Osmaniye Cumhuriyet Savcısı M.Ç.'nin bir otomobilde 3 yıldır aranan sinayet şüphelisi ile birlikte 10 bin paket kaçak sigarayla yakalanması ve kaçakçılık suçlamasıyla ilgili soru üzerine, "Bu aşamada bir şey söyleyemem. Süreci birlikte takip edeceğiz" karşılığını verdi.

Güvenlik güçlerince 14 Mayıs'ta yapılan yol kontrolünde Mersin'e giden bir otomobil durdurulurken, Osmaniye Cumhuriyet Savcısı M.Ç. kimliğini göstererek geçmek istemiş, şüphe üzerine yapılan aramada araçtaki kişinin sahte kimlikli cinayet şüphelisi A.A. olduğu anlaşılmış, kaçak sigaralara da el konulmuş, şüpheli tutuklandıktan sonra savcı hakkında işlem yapılabilmesi için dosyası Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.

1.20120606122445.jpg