BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Bakan Koç artık uyumayacak

Bakan Koç, uykusuzluk hastalığını sonunda farketmiş ve tedavi olmuş. Artık bakanı uyurken göremeyeceğiz...

Abone ol

Bakan Atilla Koç, çeşitli açılışlar ve etkinliklere katılmak üzere sabah saatlerinde karayoluyla Isparta'ya hareket etti. Burada, AKP'nin Aylık Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katılan Bakan Koç, bir konuşma yaptı.

Atilla Koç, “Benim en büyük aşklarımdan biri kış turizmini ortaya koymak. Neymiş, deniz, kum ve güneş. Dünyada 800 milyon kişi seyahat ediyor. Bunlardan 600 milyonu denizi tercih ediyor. Tabii ki bunu ihmal etmeyeceğiz. Ancak Türkiye'de alternatif turizm imkanları da var. Türkiye 12 ay turizm yapılabilir hale gelecek. Gayemiz bu'' dedi.

“Herkesin ağzında master planı. Ama Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın master planı ben gelene kadar yoktu ama şimdi var'' diyen Bakan Koç, şöyle devam etti:

“Kültür varlıklarımızın ortaya çıkarılması için 2 yıldır uğraşıyorum. 120 bin varlık tescil edildi. 20 bin höyük, 3 bin antik kent var. Daha kazılacak 2 bin 800 antik kent bulunuyor ve çoğunun ne olduğu belli değildi. Usul usul yaptık, ama günde 18 saat çalışarak yaptık. Bu 18 saatin yorgunluğu nediyle göz kapaklarım bazen kapanabiliyor. Ben uyuma işini de sevdim. Bilmeden gazetecilerin sayesinde gözlerimdeki hastalığı öğrendim ve tedavi oldum. Artık uyumuyorum. Kıymetli gazeteci arkadaşlar, göbeğimi çekin de onu da eritelim şimdi.''