BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.433,90
HABER /  GÜNCEL

DTP mitinginde PKK sloganları

Şanlıurfa'da düzenlenen binlerce kişinin katıldığı barış mitingde, PKK terör örgütü lehine sloganlar atıldı.

Abone ol

Şanlıurfa'da, Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen "Peygamberler şehrinden barışa davet", "Türkiye'nin iç barışa ihtiyacı var" konulu miting PKK gösterisine dönüştü.

Binlerce kişinin katıldığı mitingde, PKK terör örgütü lehine sloganlar atıldı. Sabah erken saatlerde kurulan arama noktalarından geçerek alana gelen kalabalık grup, ellerinde DTP bayrakları taşıdı. Mitingin yapılacağı alanda daha sonra terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ile sözde Kürdistan bayrakları açıldı. Sözde Kürdistan bayrağını simgeleyen bayraktan elbiseler giyen grup, zaman zaman izdihama neden oldu. Mitinge DTP eş Başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile DTP'li belediye başkanları katıldı. DTP yönetimi parti otobüsünde beyaz güvercinler uçurdu.

Şanlıurfa'da düzenlenen miting daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi. 

Gözaltı sayısı yükseliyor 
Şanlıurfa'da düzenlenen miting sonrası gözaltı sayısı 31'e yükseldi.
 
DTP ve sivil toplum örgütleri tarafından organize edilen "Peygamberler şehrinden barışa davet", "Türkiye'nin iç barışa ihtiyacı var" adlı mitingde, terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterini açan ve terör örgütü PKK lehine slogan atan 13 kişinin daha gözaltına alınmasıyla birlikte gözaltı sayısının 31'e çıktığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.