BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Bakan Kılıç, Anıtkabir’i ziyaret etti

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında beraberindeki ...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında beraberindeki gençlik heyeti ile Anıtkabir’e çıktı.
Anıtkabir’de düzenlenen tören, saat 09.30’da Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ve beraberindeki gençlik heyetinin Aslanlı Yol’dan yürüyüşü ile başladı. Mozoleye çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Mozoledeki törenin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ve beraberindekiler Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: "Şanlı kurtuluş mücadelemizi başlatmak üzere Samsun’a çıkışımızın 94. yılında Türk gençliği olarak bir kez daha minnet ve şükran duygularımızla huzurunuzdayız. Kurduğunuz cumhuriyeti gençlerimize emanet edeken, onlara yönelik güven ve inancınızı ortaya koymuş oldunuz. Türk gençliği emanetin kendine yüklediği yüksek sorumluluğun daima bilincinde olacaktır. Güçlü yarınlarımızın teminatı olan gençlerimiz sizden ve şanlı tarihinden aldığı güçle geleceğe emin adımlarla yürüyecek, tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek millet olma düsturunda asla vazgeçmeyecektir. Türk gençliği cumhuriyetin ve kazanımlarının ilelebet sancaktarı olacak, o bayrağı asla yere düşürmeyecektir. Ülkemize hedef gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için görev sırası kendisine geldiğinde hiçbir fedakarlıktan da kaçınmayacaktır. Türk gençliği en büyük eseriniz olarak, gördüğünüz Türkiye Cumhuriyeti’ne ilelebet payidar kılmak için dünden daha azimli daha kararlıdır. Ruhunuz şad olsun."
Bakan Kılıç, özel defterin imzalanmasının ardından Güney Kore gazisi 91 yaşındaki Ardahanlı Ramazan Durak ile ayaküstü sohbet etti. Kılıç, Durak’ın elini öperek, "19 Mayıs’ın en genç katılımcısı" dedi. Ardından Bakan Kılıç, beraberindeki gençlik heyeti Anıtkabir’den Anıttepe Spor Kompleksi’ne yürüdü. Mehteran takımının öncülüğündeki yürüyüşe 27 ülkeden genç katıldı.
(İHA)