BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

Bakan Işık'tan 'TÜBİTAK'ın imamı' çıkışı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK hakkında çok kritik açıklamalar yaptı.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ta yaşanılan 'kriptolu telefonların dinlenmesi, böcek soruşturması, bakanlık genelgesine uyulmadan 145 kişinin işe alınması' gibi sorulturmalar ilişkin açıklamasında, geçtiğimiz günlerde 'mutabakatla' görevinden ayrılan TÜBİTAK Başkanı Prof. Yücel Altunbaşak'la ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bakanlık'ta herkesin bildiği sırlar vardı. Herkes biliyordu ki Hasan Palaz (eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı) bunların imamıydı" dedi.


Yeni Şafak'ın haberien göre, Bakan Işık, savcılığın Altunbaşak'ı gözaltı kararında yeralan 'yapılanlar başkanın bilgisi dahilindeydi' şeklinde ifadelerini hatırlatarak,"Savcılık da başkanın da ifadesine başvurmuş oldu. Adalet bu işlerle ilgili soruşturmasını yapacak gerçeklerin ortaya çıkmasıyla ilgili çalışmasını yapacak, ona güveniyoruz. Kişinin suçu ispat edilene kadar da suçsuzdur, ona da inanıyoruz" dedi.

fikri-isik.jpg 

ekran-resmi-2015-04-18-12.13.37.png"HERKESİN BİLDİĞİ SIRLAR VARDI"

Bakan Işık "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında herkesin 'bildiği sırlar' vardı" diyerek yaşanan süreci çarpıcı bir dille anlattı. Işık sözlerine şöyle devam etti: "Herkes tarafından biliniyordu ki Hasan Palaz bunların imamıydı. Orada ne kadar pervasız hareket ettiği, fütursuz davrandığı, bakanın genelgesine rağmen, bir tavır içindeydiler. 

"BU HÜKÜMT ARTIK GİDİCİ"

Bunların kafasında şu vardı: Hükümet dayanamaz. Bu hükümet artık gidici, ben bakanın talimatını dinlemezsem ne olur. Muhtemelen de abileri 'bu hükümet gidici sen bildiğin gibi hareket et' dedi. Çünkü başka türlü izah edemezsin. Bakan genelge yayımlayacak, bürokrat genelgeyi dikkate almıyor. Tek izahı var, hükümeti kalıcı olmadığına inandırılmış olmalarıdır. O açıdan, bütün bu soruşturmalar suçun da cezanın da şahsiliği prensibini bozmayacak şekilde ortaya çıkaracaktır" dedi.