BIST 9.684
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.500,44
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Günay'dan BDP'ye sert tepki!

Bakan Ertuğrul Günay, yolllarını kesen PKK'lılar ile konuşan BDP'li vekillere sert tepki.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bu millete büyük acılar çektirenlere hiçbir şey olmamış gibi davranılması ve kahraman tarzda, övücü mukabelede bulunulması hepimizi yaralar. Herkes aklını başına devşirsin" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay şehit ve gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Balçova Termal Otel'de İzmir Valiliği tarafından düzenlenen iftar yemeğine İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam ve Mustafa Moroğlu, AK Parti İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, Rıfat Sait, İlknur Denizli ve Ege Ordu Komutanı Abdullah Atay da katıldı.

"HERKES AKLINI BAŞINA DEVŞİRSİN"

İftar sonrası basın mensuplarının Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde BDP'li vekillerin kendilerinin yolunu kesen PKK'lı teröristlerle yaptıkları konuşmalara yönelik sorularını yanıtlayan Bakan Günay, "Bu millete büyük acılar çektirenlere hiçbir şey olamış gibi davranılması ve kahraman tarzda, övücü mukabelede bulunulması hepimizi yaralar. Herkes aklını başına devşirsin. Herkesin bir tahammül noktası var. Birbirimizin tahammülünü zorlamayalım. Silahlar bir an önce gömülsün" diye konuştu.

"BU MİLLET BAĞIŞLAMASINI BİLİR, YETER Kİ SİLAHLARI GÖMSÜNLER"

Bu ülkede yaşayan hiçbir vatandaşı ötekileştirmediklerini söyleyen Günay, "Milletvekilleri hangi siyasi partiden olursa olsun sağduyulu davranmalı. Bu milletin ortak özlerine karşı duyarlı olunmalı. Bizim derdimiz barış ve bütünlük. Ben Ege Bölgesi'nden daha çok Güneydoğu'ya gittim. Ege'nin ne kadar varsa Güneydoğu'nun da o kadar turizm potansiyeli var. Biz seçimler sırasında İzmir'i Barcelona'ya benzetmeye çalıştığımızı söylemiştik. Güneydoğu'nun da Endülüs gibi büyük bir turizm potansiyeli var. Bu vatan hainleri yakamızı bırakırsa hem bölge, hem Türkiye rahat edecek. İnsanlar kalkınmadan daha fazla yararlanacak. Hem bölgeye hem Türkiye'ye hem de Kürt kökenli vatandaşlarımıza çektirdikleri acılardan vazgeçsinler. Silahları gömsünler. Ellerini kaldırsın ve gelsinler. Bu millet büyüktür ve bir çok şeyi bağışlamasını bilir. Yeter ki silahları gömsünler" ifadelerini kullandı.

"SİZE BORÇLUYUZ"

Bu iftarlar arasında en anlamlı olanın şehit ve gazi yakınlarıyla birlikte olduğu bu yemek olduğunu belirten Günay, "Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu yemeğe gelirken bir anne için 'oğlun doğdu' sözünden daha sevindirici ne olabilir diye düşündüm. Aynı zamanda 'oğlun öldü' haberinden daha can yakıcı ne olabilir diye de düşündüm. Bu sofrada bulunananlar bir insanın duyabileceği en acı söze dayanan gerçek vatanseverlerdir. Bu millet size borçludur. Hükümet olarak size borcumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Tüm bakanlıklarımız ellerinden geldiği kadar çalışıyorlar. Ne yapsak azdır. Bir evladın yerini hiç bir şey dolduramaz" şeklinde konuştu.

"SABIR TAŞININ ÇATLADIĞI BİR YER VAR ONUN EŞİĞİNE DOĞRU GİDİYORUZ"

Terör örgütünün, milli mücadelede ilk kurşunun sıkıldığı İzmir'de terör saldırısı düzenlediğini hatırlatan Günay, şunları söyledi: "İlk kurşunun sıkıldığı bu vatan toprağında bize kurşun sıkmaya çalıştılar. Burası İzmir, burası sıradan bir vatan toprağı değil. Burası Kuva-yi Milliye mücadelesinin başladığı vatan parçası. Herkesi haddini bilmeye davet ediyorum. Hepimiz vatanın birliği bütünlüğü için gerekirse canımızı vermekten çekinmeyiz. Biz barış istiyoruz, kardeşlik istiyoruz. Bu ülkede Ramazan bayram, barış, esenlik içinde kutlansın istiyoruz. Ama Ramazan'ı, bayramı bilmeyenlere haddini bildirmek bu milletin yapabileceği bir iştir. Kimse sabrımızı taşırmasın. Üzerimizde bir emanet var. Biz vatanın dört tarafı kuşatma altındayken bir Kurtuluş Savaşı çıkartmışız. Ankara Polatlı'ya kadar top sesleri gelmişken vatanın birliğini korumuşuz. O büyük mücadelenin büyük kahramanı, bir büyük komutan olmakla birlikte savaştan sonra 'Yurtta barış dünyada barış' demiştir. Biz de barış istiyoruz, ülkemizde, bölgemizde tüm dünyada. Ama barış için savaştan çekinmeyeceğimizi de herkes aklının bir köşesine yazsın. Hiç kimse bu milleti yenemez. Hiç kimse bu milletin bağımsız ve bir arada yaşama azmini ve iradesini köreltemez. Sabır taşının çatladığı bir yer var onun eşiğine doğru gidiyoruz. Allah bizi daha sıkıntılı günlerden korusun. Kimse de sabrımızı daha fazla zorlamasın."

"HİÇBİR YURTTAŞIMIZI ÖTEKİNDEN AYIRMIYORUZ"

Ramazan ayı boyunca birçok iftar sofrasına katıldığını ancak katıldığı en anlamlı iftarın şehit aileleriyle olan bu iftar olduğunu ifade eden Günay, "Devlet olarak, hükümet olarak şehit yakınları ile gazilerimize borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlıklarımız ellerinden geldiği kadar gayret gösteriyorlar. Ama şunu biliyorum ki ne yapsak azdır. Yitirilen bir fidanın yerini hiçbirşey dolduramaz. Mehmet Akif de öyle söylüyor; 'Bu taşındar diyerek Kabe'yi diksem başına / Sonra gökkubbeyi alsam da rida namıyle / Kanayan lahdine çeksem bütün ecramıyla / Yine de birşey yapabildim diyemem hatırana' diyor. Belki tek tesellimiz var, 'Sana kollarını (ağuşunu) açmış duruyor Peygamber' diyor. Belki tek tesellimiz bu. Hiçbir yurttaşımızı ötekinden ayırmıyoruz. Vatanın hangi köşesinde doğmuş olursa olsun, hangi etnik kökenden, hangi inançtan gelmiş olursa olsun. Cebinde Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan bir tek yurttaşımızı ötekinden ayırmıyoruz. Ama ayırmaya çalışanları Allah kahretsin diyoruz. Kahrolmaları için elimizden geleni yapacağız. Vatanın birlik, bütünlüğünü bozmak isteyenlere karşı çelik gibi birarada duracağız" diye konuştu.