BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Günay'a İzmir'de şok protesto!

İzmir'in düşmandan kurtuluşu kutlandı, yeni düşmanlıklar ortaya çıktı.

Abone ol
İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kurtuluş törenlerine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay vatandaşları selamları sırada bir grup tarafından yuhalandı. CHP'li Kocaoğlu'nun hem prestoculara hem de AK Partili milletvekiline tepkisi sert oldu.

İzmir'deki dün gerçekleştirilen 9 Eylül törenlerine bu yıl CHP ve AK Partili yöneticilerin protokol kavgası damga vurdu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da zaman zaman müdahale ettiği ve hükümete yönelik protestoların yaşandığı kutlamalarda, her iki partinin de yöneticileri, birbirlerine yönelik ağza alınmayacak hakaretler etti.

KUTLAMALAR GERGİN BAŞLADI

İzmirliler, kutlamalar başladığında Hükümet Konağı'na süvarilerin bayrak çekme seromonisinin iptal edilmesine tepki gösterince Bakan Günay devreye girdi ve her yıl olduğu gibi bu yılda seromoninin yapılmasını istedi.

DÜŞMANDAN KURTULUYORUZ DERKEN DÜŞMAN OLDULAR

Bayrak töreninde başlayan gerginlik, bir grup protestocunun kutlamaların yapıldığı alana sloganlar eşliğiyle girmesiyle yeniden alevlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bakan Günay'ı protesto eden göstericileri sakinleştirirmeye çalışırken, devreye AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait girdi. Milletvekili, Başkan Kocaoğlu'nu protestolar nedeniyle suçlayınca, gerginlik bir kez daha tırmandı. Kocaoğlu, AK Partili vekile “Milletvekillerinin yanına git. Senin yerin burası değil” diye çıkışınca, devreye Bakan Günay girdi. 

"AYI OĞLU AYI" SÖZLERİ

CHP'li Başkanı Kocaoğlu ile AK Parti Milletvekili Sait arasında yaşanan gerginlik protokol trübününe de sıçradı. Kendisine doğru yönelen AK Partili Sait'e Başkan Kocaoğlu "sakın gelme" diye uyarınca, tartışmalar bir kez daha alevlendi. İddialara göre işte tam bu sırada Kocaoğlu'nun "Ayıoğlu ayı" diyerek Sait'e hakaret ettiği, kavgayı fitilleyen bu sözlerin ardından protokolün bir kez daha karıştığı iddia edildi.

BU KEZ KAVGA PARTİLİLERE SIÇRADI

İddialara göre ikinci kavga, Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından yükselen protestolar nedeniyle çıktı. AK Parti Ali Aslan ile CHP'li Faruk Yıldırım arasında başlayan sözlü düello, bir süre sonra kavgaya dönüştü. İşte tam bu sırada AK Partililer ve CHP'liler birbirine girdi.