BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,12
ALTIN 2.469,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bakan Günay'a CHP'li Oran'dan cevap

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Hacı Bektaş'taki krizle ilgili AK Parti'yi suçladı

Abone ol

AK Parti ve CHP arasındaki protokol krizi büyüyor! Hacı Bektaş'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tören alanını terketmesine tepki gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a cevap geçikmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ''İktidar partisinin genel anlamıyla her yerde devlet protokolünü hiçe saydığını'' ileri sürdü.

Oran, 22. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinin açılış töreni sonrasında Ankara'ya dönüşünde parti otobüsünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ramazan boyunca genel olarak katıldıkları etkinliklerde siyaset yapmadıklarını, birlik, beraberlik, hoşgörü üzerine sohbetler yaptıklarını anlatan Oran, şöyle devam etti:

''İktidar partisi, genel anlamıyla her yerde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin protokol kurallarını hiçe sayan bir davranış gösteriyor. Recep Tayyip Erdoğan protokolünü uygulamaya çalışıyorlar. Biz CHP olarak buna hiç bir zaman hiç bir yerde asla izin vermeyiz, bugün de izin vermedik. Bir devlet protokolü var. Bunu iktidar partisine çiğnetmeyiz. Dolayısıyla Genel Başkanımız Bakan Bey'e üzüntü ve tepkisini sözlü olarak dile getirdi. Ben Belediye Başkanına aynı şekilde dile getirdim ve biz Bakan Bey'in konuşmasını dinlemedik, protesto ederek terk ettik.''

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN PROTOKOLÜ"

Bir gazetecinin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ''Bakan olarak değil, hükümeti temsilen etkinliğe katıldığını'' söylediğini ifade etmesi üzerine, ''Bir çok bakan var. Protokol çok net. Protokoldeki sıralama çok net. Ana muhalefet partisi her bakandan önce geliyor. Bu sonuçta bir protokol krizi. Biz de protokolün çiğnenmesine müsaade etmek istemiyoruz. Çünkü bunu sık sık yapıyorlar. Bunu yaparken de temel amaç devlet protokolünü hiçe sayarak Recep Tayyip Erdoğan protokolünü dayatmak. Bu bir dayatmadır'' ifadesini kullandı.