BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Güler'den çarpıcı karakol gerçeği

Lice olaylarının "karakol" sebebiyle başlamış olmasına İçişleri Bakanı Muammer Güler'den açıklama geldi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilave bir karakol yapımı içerisinde olmadıklarını belirterek, "Yeni karakol yapılması söz konusu değildir. Tam tersine Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toplam 68 karakol kapanmıştır." dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin'de düzenlenen Teftiş Kurulu Başkanlığı Yaz Semineri açılışına katıldı. Seminerin açılışında konuşan Bakan Güler, karakol bahanesi ile çözüm sürecinin baltalanmak istendiğini söyledi.

Bölgede yeni karakol yapılmasının söz konusu olmadığını ifade eden Bakan Güler, aksine bölgede 68 karakolun kapatıldığını açıkladı. Güler şöyle konuştu:

YAPIMI SÜREN KARAKOL SAYILARI

"Jandarma Genel Komutanlığı'nın 2013 yılı yatırım programında 156 karakol yer almaktadır. Bunun 28'i 2013 yılında bitirilecektir. Bu 156 karakolun 119'u Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndedir. Bunlarında 65'nin inşaatı devam etmektedir. 54'nün de ihalesi henüz daha yapılmamıştır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, tek bir karakol ilavesi söz konusu değildir.

YENİ BİR KARAKOL SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Yapılan bütün karakolların mevcut karakolların iyileştirilmesi, fiziki güvenliklerinin sağlanmasına ilişkindir. Yeni bir karakol yapılması söz konusu değildir.

Tam tersine, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toplam 68 karakol kapanmıştır. Diyarbakır'da kapatılan karakol sayısı 9'dur. Mardin'de de kapatılan karakol sayısı 9'dur. Yapılan inşaatları yeni bir inşaat gibi gösterme maalesef bir çarpıtmadan ibarettir. Biz bu sene 2 Mayıs tarihli bakanlık onayımla Türkiye genelinde 298 karakolu kapattık. Amaç şu; karakoldaki çekirdek personelden de istifade etmek üzere devriye ve mobil hizmetleri daha süratli hale getirerek, alan hakimiyetini sağlamaya yönelik ve vatandaşın hemen istediğinde araçla olaya müdahale edebilecek yapıyı ön görüyoruz. Bu nedenle de kırsal alanda güvenlik hizmetlerini daha mobil ve daha hareket hale getirecek bir yapı içerisindeyiz. Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kayacık köyünde de yapılan budur."

"GERÇEKLERİN ÜZERİNİ KAPATMAYA KİMSE YELTENMESİN"

Lice ilçesinde mevcut karakol yerine yakınında yenisinin yapıldığını belirten Bakan Güler, "Orada da bir provokasyon yapılmıştır. Olaylar sonrası 2 Mülkiye müfettişi ile 2 Jandarma Genel Komutanlığı'ndan müfettiş gönderdik. Çalışmaları devam ediyor. Bu arada adli soruşturma da bütün yönüyle devam ediyor. Gerçekler ortaya çıkacaktır. Hiç kimse olayın üstünü kapatmayacaktır. Ancak bazı gerçeklerin de izlenerek samimi protestoymuş görüntüsüyle bazı gerçeklerin de üzerini kapatmaya da kimse yeltenmesin." diye konuştu.