BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Eker'den CHP ve MHP'ye çağrı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, muhalefetten çözüm sürecine katkı istedi.

Abone ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker , çözüm süreci ne ilişkin, '' CHP ve MHP 'nin sürece millet adına katkı vermesini, bu yanlış tutumu sürdürmemelerini umut ediyoruz ve bekliyoruz'' dedi.

Havayoluyla Diyarbakır'a gelen Eker, kentte incelemelerde bulunan milletvekillerinin gezisine katıldı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eker, ''Diyarbakır'a bugün gelen milletvekilleri, 8 ilçede cuma namazını vatandaşlarımızla kıldı, sohbetler yaparak esnafı ziyaret etti. Hava son derece olumlu, iyimser'' diye konuştu.

Çözüm sürecine değinen Eker, şunları söyledi:

''CHP ve MHP'nin sürece millet adına katkı vermesini bekliyoruz. Bu yanlış tutumu sürdürmemelerini umut ediyoruz ve bekliyoruz. Biz yolumuza devam ediyoruz. Sonuçta birlikte barış, birlik ve beraberlik türküleri söyleyeceğiz. Türkiye'nin birlik, beraberlik içinde kalkınması yolundaki engeller neyse biz o engelleri ayıklıyoruz, o dikenleri, mayınları temizlemeye çalışıyoruz. Dolayısıyla barış, sevgi, kardeşlik ve huzur, bu şekilde inşa edilir.''

Bakan Eker, ''Mecliste kurulacak komisyona CHP'nin de MHP'nin de katkı sunmasını, destek vermesini bekleriz ama onlar destek vermedi diye de biz yolumuzdan ayrı düşmeyeceğiz. Çünkü bu yola milletimizle çıktık, milletimizle bu yola devam edeceğiz. Şu ana kadarki gelişmeler olumlu. Bundan sonra da iyi seyredeceğini düşünüyoruz'' ifadesini kullandı.

YANLIŞ YAPMAZLAR!

Eker, bir soru üzerine, ''CHP ve MHP'nin o komisyona katılmayacağı yönünde birtakım bilgiler edindik. Meclisteki komisyonlara bugüne kadar muhalefet partileri hep üye verir. Bunun prosedürü budur, burada da vermelerini bekliyoruz. Bir yanlış tutum içerisinde olmayacaklarını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Daha sonra, milletvekilleriyle AK Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı'na geçen Eker, burada partililerle bir süre görüştü.

Ekinciler Caddesi'ndeki esnafı ziyaret eden Eker, ''AK Partili 50 milletvekili, hafta sonunu Diyarbakır, Batman ve Siirt'te geçiriyor'' dedi.