BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bakan Dinçer, dersanelerle ilgili net konuştu!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dershanelerin Türk eğitim sisteminde bu kadar önemli yer etmemesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Dinçer, "Sonuç itibarı ile biz dershanelerin bu kadar etkin olduğu bu yapıyı, kesinlikle değiştireceğiz." dedi

Dinçer, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nde yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Dersanelerin kaldırılması çalışmalarına ilişkin soruyu cevaplayan Bakan Dinçer, dershanelerin Türk eğitim sisteminde bu kadar önemli yer etmemesi gerektiğini söyledi. "Sonuç itibarı ile biz dershanelerin bu kadar etkin olduğu bu yapıyı, kesinlikle değiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

"GEREKİRSE ÖZEL ÖĞRETMENLE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLAYACAĞIZ"

Şanlıurfanı'nın sınavlarda son sıralarda yer alması sorununu değerlendiren Dinçer, şöyle konuştu: "Özellikle üniversite sınavları ile ilgili il ve ilçe müdürlüklerimiz, üniversitelerdeki eğitim fakültelerinde gönüllü olarak katkı sağlamak isteyen öğrenci varsa, onların ders vermelerini teşvik ederek, halk eğitim merkezlerinde gerekirse öğretmen tutarak çocuklarımızı üniversiteye hazırlıklarını sağlamaya çalışacağız. Ama bu başarının sağlanması için esas olanın, sınıfta öğretmenin verdiği dersi takip etmekten geçiyor. Bizim gördüklerimizden bir tanesi, çocuklarımızın devamı ile ilgili sıkıntıların yaşadığıydı. Bu konu ile ilgili de tedbirler aldık. Onun dışındakiler ulusal düzeyde aldığımız tedbirler de burada devam edecek."

"MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN ÇOCUKLARI İLE GEREKİRSE TEK TEK İLGİLENECEĞİZ"

Şanlıurfa’ da, öğrencilerin geçici mevsimlik işçi göçlerinden dolayı eğitim alamamalarına ilişkin bir soruya da Bakan Dinçer, geçici tarım işçileri ve onların çocuklarının eğitim sorunlarının ülkenin sorunu olduğunu kaydederek; kendisinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanıyken bu konuda önemli çalışmalarının olduğunu hatırlattı. Bu konuda idari tedbirler almanın yetmediğine de değinen Dinçer, bu konuda kültürel tedbirlerin alınması gerektiğinin de altını çizdi. "Ben buradan ailelere, biraz gayretle, ısrarla, çocuklarını okullara göndermelerini ve eğitimlerinin devam etmelerini rica ediyorum. Nitekim bu meseleyi biz buradan gözden geçirdik. Bu konuda gerekirse, ailelerle tek tek ilgileneceğiz. Onun dışında alınması gereken sorunlar varsa onlar içinde alternatif teklifleri değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.