BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Bakan Davutoğlu'nu çıldırtan soru!

CHP'li üyeler Davutoğlu'na konutun kirasını sordu, komisyon birbirine girdi.

Abone ol
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır’ın CHP’ye yönelik eleştirileri, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Dışişleri Bakanlığı 2013 yılı bütçesi görüşmelerinde kavgaya neden oldu. Birbirinin üzerine yürüyen CHP’li Aydın Ayaydın ve AK Parti’li Mustafa Baloğlu’nu Komisyon Üyeleri ayırdı.
 
CHP’li Aydın Ayaydın’ın Dışişleri Bakanlığı Konutu’nun aylık 49 bin TL olan kirasına ilişkin sorusuna Bozkır’ın yanıt vermek istemesine CHP’li Komisyon üyeleri itiraz etti.
 
Bozkır’ın “Sayın Genel Başkanı Somali diye Kenya’ya götürdünüz hala kendini Somali’ye gitti zannediyor” ifadelerinin ardından da CHP’li Aydın Ayaydın, “Bakan bu işi bilmiyor mu? Cevap vermesini bilmiyor mu?” şeklinde sert bir tepki verdi.

NEREDEYSE YUMRUKLAR KONUŞACAKTI
 
AK Parti’li Mustafa Baloğlu’nun da “Bakan Bey’e laf söyleyemezsin” sözlerine AK Parti sıralarından destek gelmesinin üzerine birbirlerinin üzerine yürüyen Ayaydın ve Baloğlu’nu, diğer Komisyon Üyeleri ayırdı.
 
CHP’li Mevlüt Aslanoğlu da “Cevabı Sayın Bakan verir. Bakan sizden daha mı aciz? Ondan daha mı bilgisizsiniz?” ifadelerini kullandı.
 
Bakan Davutoğlu ise arbedenin ardından ayağa kalkarak Aydın Ayaydın’a, “Beklersin ve cevabını alırsın. Ahlaksız soru soramazsın” şeklide sert bir tepki verdi.