BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.401,97
HABER /  POLİTİKA

Bakan Davutoğlu Baküye gitti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanları Toplantısı’ndan sonra resmi ziyaret amacıyla bu gece Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam Konferansı Teşkilatı’nın Suriye’nin başkenti Şam’da yapılan Dışişleri Bakanları Toplantısı’ndan sonra resmi ziyaret amacıyla bu gece Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti.

Bakü’ye, İKT Toplantısı çerçevesinde sık sık görüşme yapma imkanı bulduğu Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile aynı uçakla gelen Davutoğlu, Haydar Aliyev Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı kısa açıklamada yarın yapacakları görüşmede iki ülke arasındaki bütün konuların ele alınacağını söyledi. Ahmet Davutoğlu Bakü’deki temaslarına sabah Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in Fahri Hıyaban’daki anıt mezarını ziyaret ederek başlayacak. Daha sonra Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’nda biraraya gelecek olan Davutoğlu ve Memmedyarov, iki ülke arasındaki enerji konularını ve Dağlık Karabağ sorununu görüşecek. İki bakan görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını cevaplayacak.

Ahmed Davutoğlu, yurtdışına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sonra yaptığı ikinci resmi ziyaretinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından da kabul edilecek.

Davutoğlu, Bakü’ye gelmeden önce Suriye’nin başkenti Şam’da gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 yıldır dondurulmuş Dağlık Karabağ sorununda bir hareketlilik hissedildiğini ve Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’daki işgalinin Türkiye ve Azerbaycan’ın çıkarlarına aykırı olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT)’in Dağlık Karabağ sorunun çözümü için kurduğu Minsk Grubu’nun bugüne kadar problemin çözümünde herhangi bir ilerleme sağlayamadığını belirterek, İlham Aliyev’in bu yöndeki açıklamalarına katıldığını ifade etti.

Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı’na getirilmeden önce son yıllarda Ankara’dan Bakü’ye Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakan düzeyinde yapılan resmi ziyaretlerin hemen hemen hepsine danışman olarak katılmıştı. Bölgedeki sorunlarla ile ilgili fikirleri Azerbaycan yönetimince yakından bilinen Davutoğlu’nun Bakü’de yapacağı açıklamalar Azeri kamuoyunca da merakla bekleniyor.