BIST 10.171
DOLAR 32,32
EURO 35,04
ALTIN 2.452,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakan Çubukçu Ereğli'de

Çubukçu, AK Parti hükümeti olarak Milli Eğitim'e Mili Savunma'dan daha fazla pay ayırarak bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Abone ol

Bir dizi ziyaret ve açılış programı için Konya'nın Ereğli ilçesine gelen Bakan Çubukçu, MHP'li Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'yu makamında ziyaret etti.

Ereğlili olmaktan ve Ereğli'de bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Bakan Çubukçu, Ereğli ve Konya'nın eğitim alanında Türkiye'nin önde gelen illerinden birisi olduğunu belirtti.

Ziyaret sonunda Başkan Oprukçu, Bakan Çubukçu'ya plaket ve ilçenin temsili anahtarını verdi.

Bakan Çubukçu, yapımı tamamlanan Abdullah Özdoğan Aile Sağlık Merkezi'nin açılış törenine de katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Bakan Çubukçu, "Gelişmiş, kalkınmış demokratik toplumlar, her şeyden önce insan haklarının geliştiği ve insana değer verilen toplumlardır. Biz de AK Parti hükümetleri olarak bugüne kadar görülmemiş bir şekilde eğitim ve sağlığa önem verdik. Bugün ilköğretimden ortaöğretime kadar okullaşma oranlarında Avrupa Birliği (AB) kriterlerini yakalamış durumdayız. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ile öğrenci başına düşen öğretmen sayısı ile sınıfları ve fiziki alt yapıları itibariyle bugün eğitim kurumlarımız Türkiye'nin yüz akı haline geldi. Tabii ki, her şey bitmiş değil. Türkiye bu alanda yatırım yapmaya devam edecek. Türkiye'de eğitimin bütçesi Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesini geçmiş ve birinci sıraya oturmuştur" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Çubukçu ve protokol üyeleri, kurdele keserek Aile Sağlık Merkezi'ni hizmete açtı. Bakan Çubukçu, buradaki programının ardından esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. İşyerlerini ziyaret eden Bakan Çubukçu, esnaftan 12 Eylül'de referandum için sandığa gitmelerini istedi.