BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,04
ALTIN 2.474,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri'de engelli ailelerine kolaylık

Kayseri'de özürlü aidatları için müracaatların artık ilçe kaymakamlıklarına yapılabileceği bildirildi.

Abone ol

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetkililerinden alınan bilgiye göre, özürlü yardımı için yapılan başvurularda yoğunluk yaşandığı öğrenildi.

Personel yetersizliği nedeniyle başvuruların sonuçlanmasının zaman aldığını kaydeden yetkililer, “Artık vatandaşlarımız, özürlü aidatları için başvurularını oturdukları ilçelerin kaymakamlıklarına yapabilecekler. Başvuruların sonuçlanması daha önce 3-4 ay kadar sürüyordu. Bu uygulama sonrasında vatandaşlarımızın dilekçeleri bir hafta içinde sonuçlanabilecek” dedi.

Yetkililer, vatandaşların başvurular için daha önce Sarız, Develi, Felahiye gibi ilçelerden geldiğinin altını çizerek, “Bu uygulama sonrasında vatandaşlar sıkıntı çekmeyecek” diye konuştu.

4 BİN KİŞİYE EVDE BAKIM HİZMETİ VERİLİYOR

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri, Kayseri'de özürlü aylığı alanların sayısının 5 bini aştığını bildirdi. Yetkililer, yaklaşık 4 bin kişiye de evde bakım hizmeti verdiklerini belirterek, “Bu hizmetleri en iyi şekilde verebilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadelerinde bulundu.