BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bakan Çelik'ten çok acı itiraf

5 gün boyunca işadamlarına tek tek telefon edip 90 bin bilgisayar temin eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yaptığı işi bu sözle özetledi: Dilencilik yapıyoruz!..

Abone ol

Bağış eziyeti yaşayan velilere sahip çıkan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okulların eksiklerini tamamlamak için nasıl çalıştığını da anlattı: "3-5 gün sağa sola telefon ettim. İşadamlarından 90 bin bilgisayar temin ettim. Arkadaşlar, 'Kamusal dilencilik yapıyoruz' diye takılıyor. Evet yapıyoruz. Genç neslim için bunu yaparım."

Dilencilik yapıyoruz

Telefon başına geçerek, şahsi gayretiyle işadamlarından okullar için 90 bin bilgisayar temin eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik "Kamusal dilencilik yapıyoruz" dedi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılı başlarken çok özel açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Çelik'in olay yaratacak sözleri:

*Bugün eğitim 15 yıl öncesine göre 2.5 daha pahalı. Artık kara tahta, tebeşir, sıra ve öğretmen bir araya getirildiğinde sınıf tamamlanamıyor.

*Eğitim de tıp gibi çok ciddi altyapıya ihtiyaç duyuyor. nBen burada oturdum, 3-5 gün sağa sola telefon ettim. 90 bin bilgisayar temin ettim. Kimden? İşadamından.

*Zaman zaman arkadaşlar "Kamusal dilencilik yapıyoruz" diye takılıyorlar. Evet, kamusal dilencilik yapıyoruz. Ben, memleketim, genç neslim için bunu yaparım.

*Geçmişte Milli Eğitim "büyük bir torna tezgahı" gibi algılanıyordu. Eğitilmesi gereken 20 milyonluk kitleye sanırım bazıları kereste gözüyle bakıyordu. "Bunları tornadan geçireceğiz, tek tip, tek ebat, tek renk, tek desen insan üreteceğiz" diye düşünüyorlardı.

*Yok artık böyle bir şey. Artık öğretmen değil, öğrenci merkezli eğitim uygulayacağız.

*Yeni müfredatla iyi birey, iyi vatandaş, iyi insan yetiştirmeye çalışıyoruz. İnsanlara şahsiyet kazandırmamız lazım.

Haber: Emin Pazarcı
Kaynak. www.bugun.com.tr