BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

BAKAN ÇAĞLAYAN’DAN 1 MAYIS MESAJI

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ve kalkınmasında, ihracatın Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırmasında çalış...

Abone ol

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ve kalkınmasında, ihracatın Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırmasında çalışanların, üretenlerin, işçi ve emekçilerin emeği, alınterinin söz konusu olduğunu belirterek, son 10 yılda Türkiye ekonomisinin gösterdiği büyük atılımın, ekonomik başarının temelinde, işçi ve emekçilerimizin, çalışanlarımızın katkısının büyük olduğunu söyledi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bir mesaj yayımlayarak tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Danışma Günün kutladı. Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ve kalkınmasında, ihracatın Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırmasında çalışanların, üretenlerin, işçi ve emekçilerin emeği, alınterinin söz konusu olduğunu belirten Çağlayan, son 10 yılda Türkiye ekonomisinin gösterdiği büyük atılımın, ekonomik başarının temelinde, işçi ve emekçilerimizin, çalışanlarımızın katkısının büyük olduğunu söyledi.
Ekonomide ve siyasette sağlanan istikrarın, çalışma hayatında yapılan düzenlemelerin ve çalışma barışının sağlanması ile Türkiye’nin potansiyeli harekete geçirilmiş, dünyada küresel kriz nedeniyle milyonlarca işçi, emekçi işsiz kalırken Türkiye’de son 4 yılda ilave 5 milyon kişiye istihdam yaratıldığını vurgulayan Çağlayan, mesajında şunları kaydetti:
“Küresel kriz dünyayı kasıp kavururken sağlanan ilave 5 milyon istihdam Türkiye ekonomisinin emin bir şekilde yoluna devam ettiğini göstermektedir. Türkiye’nin rotası bellidir, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak, 500 milyar dolar mal, 150 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirmek, kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkartmaktır. İşçisi, emekçisi, çalışanı, esnafı, sanatkarı, ihracatçısı, sanayicisi, işvereniyle hepimiz Türkiye gemisindeyiz. Bir ülkenin kalkınması, gelişmesi, zenginleşmesi ancak ve ancak aynı gemide bulunanların hep birlikte el ele vermesi ile mümkündür.
Türkiye olarak bu hedefe, işçisiyle, emekçisiyle, işvereni, ihracatçısı, kamu ve özel sektörüyle el ele vererek ulaşabileceğiz. 2023 hedefleri, daha zengin, daha müreffeh bir Türkiye demektir, gelecek nesillerimizin daha zengin bir Türkiye’de yaşaması demektir. İnanıyorum ki, işçisi, işvereni, emekçisi, çalışanı el ele vermiş bir Türkiye, geçmiş 10 yılda yazdığı başarı hikayelerine yenilerini ekleyecektir. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü en içten duygularımla tebrik ediyor, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününün bayram ve şenlik havasında geçmesini diliyorum.”
(İHA)