BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Bozdağ'dan Yargıtay'a şok!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erdoğan'ın katılmayacağı adli yıl açılış törenine kabine üyelerinin de katılmayacağını açıkladı.

Abone ol
Yargıtay'a bir şokta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi! Bozdağ, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun katılacağı adli yıl açılış törenine bakanlar olarak katılmayacaklarını açıkladı.

Bekir Bozdağ, A Haber'in ‘Kongre Özel’ yayınına katıldı. Toplantıya seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra hükümetin de katılmayacağını belirten Bozdağ, "Yargıtay, Cumhurbaşkanı yerine Barolar Birliği Başkanı'nı tercih etmiştir" dedi.

"YAPILANI DOĞRU BULMUYORUM" 

Yargıtay Başkanı'nın kendisinin karar vermediğini, Başkanlar Kurulu'nun kararına uyduğunu söyleyen Bozdağ, kararı doğru bulmadığını söyledi. Yargıtay'ın Cumhurbaşkanı ile Barolar Birliği Başkanı arasında tercihte bulunduğunu anlatan Bozdağ şöyle konuştu: 
 
"Cumhurbaşkanı yerine Barolar Birliği Başkanı'nı tercih etmiştir. Ben bunu ciddi bir nezaketsizlik olarak görüyorum. Böyle bir açıklama yaptıktan sonra, devletin başı olan Cumhurbaşkanı, bütün devlet organlarının birliğini beraberliğini temsil ediyor. Böylesi bir tavır ortaya konmuş. Bu tavır yeni de değil. Esasında Danıştay'daki olaydan sonra bunun değerlendirilmesi lazım. Yargıtay'ı buna zorlayan bir düzenleme yok, bu tamamen Yargıtay'ın kendi aldığı bir karar, bir teamülü var. Bu teamülü nasıl koyduysa öyle de değiştirebilir ama benim gördüğüm kadarıyla Yargıtay Başkanlar Kurulu bunu değiştirme yoluna gitmemiştir. Cumhurbaşkanı yerine Barolar Birliği Başkanı'nı tercih etmiştir. Hayırlı olsun diyoruz. Türkiye bugüne kadar Yargıtay tarafından böyle bir duruma düşürülmemiştir. Cumhurbaşkanımızın olmadığı bir yerde Başbakanımızın, Adalet Bakanı'nın olacağını tahmin etmiyorum. Cumhurbaşkanı'nın olmadığı bir yerde biz de olmayız.