BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.403,65
HABER /  DÜNYA

BAKAN BAYRAKTAR, İZMİR’İN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI ELEŞTİRDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İzmir’de belediyecilik anlayışını eleştirerek, “Öpmeye niyeti olmayan ‘Dudağın nerede?’ diye s...

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İzmir’de belediyecilik anlayışını eleştirerek, “Öpmeye niyeti olmayan ‘Dudağın nerede?’ diye sorar. Oynamaya niyeti olmayan ‘Yerim dar’ der. Öyle, gözün işte aklın oynaşta olursa bu iş yürümez” dedi.
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı tarafından Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde düzenlenen İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, seçimlere 9 ay gibi bir süre kaldığını belirterek, kenti AK Partili belediye ile tanıştırmak istediklerini söyledi. İzmir halkının görüşlerine saygılı olduğunu ve laikliğin kendileri tarafından güvence altında olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, “İzmir’de biz siyaseten istediğimiz neticeleri alamadık. İzmir halkının görüşlerine saygılıyız. Laiklik bizim güvencemiz altındadır. İstanbul’da, Ankara’da bir problem var mı? Bizim insan hakları ile demokrasi ile insanların hayat tarzları ile problemimiz var mı? İnsanlar inanç bakımından, hayat tarzı bakımından istedikleri gibi yaşasınlar. Bizim derdimiz bunlar değil. Bizim derdimiz jakobenlerle. Bizim derdimiz halkımıza tepeden bakanlarla. Tepeden bakanlar, hazır yiyenlerle. Onların vaziyet etmesini İzmir’de de elemine edeceğiz. Bu heyecanı gördükten sonra AK Parti’nin mahalli idareler yönetimi ile İzmir’i tanıştıracağız. Bu çok yakındır. Önümüzdeki seçimlerde İzmir dünyaya ve Türkiye’ye şaşırtıcı bir sonuç verecek” dedi.

“NİYET HASIL İSE ARKASI GELİR”
İzmir Körfezi’ndeki kötü kokuları eleştiren Bakan Bayraktar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na göndermelerde bulunarak şöyle konuştu:
“Allah aşkına İzmir’in şu Körfezi’nin kokusunu İzmir halkı hakkediyor mu? Para diyorsun veriyoruz, kredi diyorsun veriyoruz. Neden temizlemiyorsun. Basiret yok, gayret yok, niyet yok. Eğer niyet hasıl olursa, bunun arkası gelir. Öyle, gözün işte aklın oynaşta olursa bu iş yürümez. İzmir mutlaka AK Parti’nin mahalli yönetimleri ile tanışmalıdır. Bu kente daha çok geleceğiz ve icraat yapacağız. Seçime 9 ay kaldı. Gece gündüz çalışacağız.”