BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Bakan Bağış'tan AB'ye Türkiye dersi

Egemen Bağış, Türkiye'nin AB'nin lokomotifi olacağını söyledi!

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Türkiye, AB üyesi ülkelerin ilham kaynağı olmakla kalmayacak, aynı zamanda AB'nin lokomotif ülkelerinden biri olacaktır'' dedi.

Bağış, Jones Lang LaSelle'nin yenilikleri ve gelişmeleri paylaşmak amacıyla düzenlediği geleneksel yaz partisinde yaptığı konuşmada, bu etkinliğin burada düzenleniyor olmasının bile Türkiye'nin Avrupalı kimliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Avrupa yüzde 1.5 büyürken, yüzde 8.9 büyüyen ekonomisiyle Türkiye'nin her konuda Avrupa'da ''ben buradayım'' dediğini ifade eden Bağış, ''Türkiye'nin birçok markası oldu. Bu markalardan birisi de dostumuz olarak görmekten büyük mutluluk duyduğumuz Avi... Avi şöyle bir imaj yarattı; bir projeye Avi'nin eli değiyorsa o proje tutar. Bu da sadece Türkiye'nin içinde değil Avrupa'da da Ortadoğu'da da hepimizin gururu oldu. Böyle bir gecede eşimle birlikte aranızda bulunmaktan ben de çok büyük mutluluk duydum'' diye konuştu.

Türkiye'nin büyüme potansiyelinin üzerine 2023 hedefleri ile dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri olma kararlılığıyla bu tür yatırımların gelmesinin, Türkiye'nin gücünün artmasının, kendisinin görev sahası olan AB sürecinde de elini güçlendirdiğini bildiren Bağış, ''Türkiye eninde sonunda hak ettiği noktaya ulaşacaktır ve AB üyesi ülkelerin de ilham kaynağı olmakla kalmayacak, aynı zamanda AB'nin lokomotif ülkelerinden biri olacaktır'' dedi.

ALKAŞ, ICSC AVRUPA AVM ÖDÜLLERİNİN YENİ JÜRİ BAŞKANI OLDU

Jones Lang LaSalle Ülke Başkanı Avi Alkaş da Türkiye'nin muhtelif şehirlerindeki hizmetlerinin yanı sıra Kuzey Irak, Suriye, Azerbaycan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs, Bulgaristan, Arnavutluk gibi ülkelerde de hizmetlerini sunmaya başladıklarını, sektörde görev süresinin sonuna yaklaşırken, emekli olmadan önce İstanbul Jones Lang LaSalle'i Doğu Avrupa ve Avrasya merkezi yapabilmeyi dilediğini, İstanbul'u bu bölgenin bir merkezi yapmaya azimli olduklarını belirtti.

ICSC Avrupa Alışveriş Merkezi Ödülleri'ne ilişkin geçen Çarşamba günü Paris'te düzenlenen ICSC Avrupa konferansında, 6 yıl hizmet yaptığı Avrupa jürisinin başkanlık görevini üstlendiğini ifade eden Alkaş, ''Bunu sektörüm ve ülkem adına bir onur olarak kabul ediyorum. Avrupa'ya futbol hakemlerimizin daha yeni yeni çıkmaya başladığı bir dönemde biz alışveriş merkezlerinin hakemliğini yapmak adına böyle bir göreve çıktığımız zaman inanıyorum ki ülkemizin, sektörümüzün bayrağını daha iyi sallıyor olacağız'' diye konuştu.

Seçim sonrası sektörü de değerlendiren Alkaş, özellikle ofis ve ticari gayrimenkul konularında çok ciddi gelişme beklediklerini, İstanbul büyüdükçe, uluslararası A sınıfı ofis ihtiyacının artacağını, yakın ve orta vadedeki gelişmeleri giderek daha fazla ofis sahasında beklediklerini, alışveriş merkezleri ve ticari bina alım satımlarının çoğalmaya başlayacağını, bu konuda sektörde ciddi bir hareketlenme gözleneceğini söyledi.