BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.434,12
HABER /  GÜNCEL

Ulusal Süt Konseyi'ne yeni yönetim

Ulusal Süt Konseyi'nde yeni yönetim belli oldu!

Abone ol
Ulusal Süt Konseyi'nin (USK) yeni yönetimi belli oldu. Yönetim Kurulu daha sonra toplanarak aralarında iş bölümü yapacak.

USK'nın bugün yapılan 2. Olağan Genel Kurulunda, sanayici alt grubu adına Harun Çallı (Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği-ASÜD), Mehmet Ali Özkan (Aynes Gıda), Hasan Girenes (Pınar Süt), üretici alt grubu adına Osman Vasfi Yasun (Bandırma Süt Üreticileri Birliği), Tevfik Keskin (Ankara Süt Üreticileri Birliği), Hasan Çakır (Balıkesir Damızlık Kooperatifleri), kamu alt grubu adına da Muhittin Eyimaya (Tarım ve Köyişleri Bakanlığı), Muhittin Özder (Ziraat Mühendisleri Odası) ve Tayfun Kılıç (Dış Ticaret Müsteşarlığı) yönetim kuruluna girdi.

Mevzuat uyarınca USK'nın üretici, sanayici ve kamu alt grubu bulunuyor. Bu alt gruptaki üyeler sabah yaptıkları seçimde genel kurula katılacak 15'er kişilik delegeleri belirledi. Bu delegeler de alt grup adına yönetim kuruluna girecek 3'er kişilik üyeleri seçti.

Bugün yapılan genel kurulda, sanayici alt grubunun yönetim kuruluna seçilen üyeleri değişmezken, üretici alt grubunda Tevfik Keskin ve Hasan Çakır, kamu alt grubundan da Tayfun Kılıç yeni üye olarak yönetim kuruluna girdi.