BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hillary Clinton 'cesur' Suudi kadınlarını övdü

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanma yasağına karşı yürüttükleri kampanyaya açık destek verdi.

Abone ol
 

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, araba kullanma hakkı elde etmek için kampanya yürüten "cesur Suudi Arabistan kadınlarını" övdü.

Clinton, bu konuda yaptığı ilk açıklamada, Suudi Arabistanlı kadınların isteklerine karşılık almak için baskı oluşturmakla "haklı olduklarını" söyledi.

Birçok Suudi kadın, geçen Cuma günü, resmi yasağa rağmen açık bir şekilde direksiyon başına geçmişti.

Geçen ay da, bir Suudi kadın, araba kullanırken çekilen video klibini internette yayımladığı için gözaltına alınmıştı.

Hillary Clinton, Suudi Arabistan kadınlarının kampanyası hakkında ne düşündüğünü soran gazetecilere, "Bu kadınların yaptıkları şey cesaret işi. Taleplerinde de haklılar. Kampanyaları beni çok etkiledi; kendilerini destekliyorum." dedi.

Bununla birlikte, Suudi Arabistan'ın içişlerine karışmadığını vurgulayan Hillary Clinton, "Bu olayın ülke dışından kaynaklanmadığı gerçeğinin altını çizmek istiyorum. Bu kadınların kendileri, varlıklarının farkedilmesini istiyor." dedi.

Dün ise, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, Clinton'ın bu konuda sessiz diplomasi yürütmek istediğini belirtmiş; yakınlarda Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal ile yaptığı telefon görüşmesinde, ülkedeki kadınlara araba kullanma yasağını gündeme getirdiğini söylemişti.