BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.433,96
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Bağış'a 3 dönem şartı soruldu

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 3 dönem şartının AK Parti'yi güçlendireceğini söyledi.

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 1 Mayıs'ın artık insanların birbirine düşürüldüğü değil birlikte kutlandığı bir gün haline geldiğini söyledi. AK Parti'deki 3 dönem şartı nedeniyle milletvekilliği yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterileceği iddiaları üzerine konuşan Bağış, 3 dönem şartının korunması gerektiğini söyleyerek AK Partili belediyelerde başkanlık sorunun bulunmadığını kaydetti.


Bağış, Kanal 24'te 1 Mayıs kutlamaları ve gündemdeki diğer konulara ilişkin soruları yanıtladı. Bütün emekçilerin bayramını kutlayan Bağış, 1 Mayıs'ın artık insanların birbirine düşürüldüğü gün olmaktan çıkarılıp, hep beraber kutlanan günler haline geldiğini kaydetti. Bağış, işçi bayramının resmi tatil edilmesinin AK Parti hükümetinin çabalarının eseri olduğunu söyleyerek, bugünkü kutlamaların da olgunlukla geçtiğini, 1977'deki 1 Mayıs'ın bu millete yaşattığı günlerin geride kaldığını bildirdi.

KADİR TOPBAŞ'IN KOLTUĞUNA GÖZ MÜ DİKTİ?

AK Parti'de 3 dönemden sonra milletvekilliği seçilme yasağının kalkacağı ve kendisinin de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na hazırlandığı yönünde bugün bir gazetede çıkan haberin hatırlatılmasına karşılık Bağış, bunların çok boş varsayımlar olduğunu söyleyerek, şu anda ortada bir yerel seçim durumu olmadığını, İstanbul belediye başkanlığı için de bir arayış bulunmadığını kaydetti. Bağış, Kadir Topbaş'ın eskiden beri çok saygı duyduğu, ''ağabeyi'' diye nitelendirdiği ve desteklediği birisi olduğunu belirterek, AK Parti belediyelerinde değil İzmir ve Antalya gibi CHP belediyelerinde krizler yaşandığını aktardı.

"3 DÖNEM ŞARTI KALKMASIN"

Bağış, kendisinin siyasetçi olarak Genel Başkan ve Genel Merkez'in verdiği görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştığını ifade ederek, 3 dönem şartının kalkmasına da karşı olduğunu bildirdi. Bağış şunları söyledi:

''3 dönem şartının kalkmasına karşıyım çünkü partimizin kurumsallaşması adına, yeni fikirlere fırsat açmak adına, 3 dönem şartının partimizi güçlendireceğine inanıyorum. Aynı kişiler ve aynı fikirlerle bir yere kadar gidebilirsiniz, yeniliklere kapı açmak lazım.''