BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Komünistlere böyle su sattı

Taksim'de 1 Mayıs gösterileri ilginç görüntülere sahne oluyor. Herkes Taksim'e yürürken onlar inadına Mecidiyeköy'e yürüdü.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- İzmir'den geldiler, farkındalık yaratmak istediler. Başardılar da... 1 Mayıs'ın düzenini bozdular. Bir erkek ve kadın o kadar farklıydılar ki beraber yürüdükleri kortejden dışarı atıldılar.

Gelinlik giymiş bir erkek ve yüzünde dikenli teller olan bir kadın Taksim'in sıradışı çifti oldular.

Erkek olan türkiye'de tecavüze uğradıktan sonra öldürülen İtalyan gelin Pippa Bacca'yı anmak için gelinlik giydi. Gelinliği arkasında ise faili meçhullere kurban gidenler, öldürülen kadınlar ve çocukların da bulunduğu fotoğraf zinciri vardı.

u.20120501144050.jpg

DÜZENE BAŞKALDIRI

2.20120501152115.jpgSistemin kendilerini sterilize etmesini protesto eden çift, amaçlarını "Bu ülkede katliamlar oluyor, çocuklar öldürülüyor. Gazeteciler tutuklanıyor. Kitleye eklemlenmeden tamamen bağımsız, mevcudiyete uymadan farkındalık yapmak istedik. Tersinden başladık Taksim'den yürümeye başladık" sözleriyle anlatıyor.

Yüzü dikenli teller olan kadın ise düzeni bozdukları için kendilerini kortejden atanlara bir çift lafı vardı: "Halbuki onlar da düzenin karşısında bir şekilde seslerini duyurmaya çalışan insanlardı. Biz de tepki olarak korteJden yürümeye devam ettik."




SU SATICISI KOMÜNİSTLERİN KALBİNİ NASIL FETHETTİ? PET ŞİŞE SATMANIN YOLUNU BÖYLE BULDU. AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

PARANIN SALTANATI VARSA HALKIN TKP'Sİ VAR

Su satıcısı para kazanmanın yolunu buldu. İş bayramında Türkiye Komünist Partisi üyelerine seslenen satıcı damardan girdi.

İnönü Standyumu önünde kortej oluşturan gruplar, buradan sloganlar eşliğinde Gümüşsuyu'na yöneldi.u.20120501154439.jpg

Gruplar arasında "Özgür Bir Dünya İçin Özgür Yazılım" pankartıyla 1 Mayıs'a gelen Linux Kullanıcıları Derneği üyelerinin "Turnikeler ayırır, internet birleştirir" sloganları dikkat çekti.

Bu arada TKP kortejinin arama noktasından geçişi sırasında bir su satıcısının TKP'lilere seslenerek, "Su hayattır satılmaz ben hizmet için satıyorum. Sayın TKP'li yoldaşlar su için su. Paranın saltanatı varsa, halkın TKP'si vardır" sözleriyle satış yapması ilgi çekti. "Sosyalist Çerkezler" adıyla kortej içerisinde yer alan bir başka grup da akordion eşliğinde yöresel danslar yaptı.

İNŞAAT İŞÇİSİNİN İLGİNÇ 1 MAYIS KUTLAMASI

[PAGE]

"1 Mayıs gelmiş neyimize. Ben 1 Mayıs'ı dinlenerek kutluyorum. Bize ne 1 Mayıs'tan.."

Aynen dediği gibi kutladı 1 Mayıs'ı... Taksim meydanına gidenlerin şaşkın bakışları arasında yüzüstü uzandığı çimlerde uykunun keyfini çıkardı. Yanıbaşından geçen göstericileri piknik havasında izledi.

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle Tarlabaşı'nda toplanan gruplar sloganlar arasında Taksim'e yürürken, çimenlerde uyuyan bir inşaat işçisi ise dikkat çekti. 

Grupların Taksim'e yürüyüşü esnasında 50 yaşındaki inşaat işçisi Selahattin Özçelik'in gürültüye aldırış etmeden uyudu. 1 Mayıs nedeniyle patronunun bugünü tatil ettiğini belirten Özçelik, "Ben de bugünü uyuyarak değerlendiriyorum. 1 Mayıs gelmiş neyime. Bize ne 1 Mayıs'tan" dedi.

uuu.20120501135645.jpg

VANLI İŞÇİLERİN 1 MAYIS KUTLAMASI NASIL OLDU?

[PAGE]

Van’da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçiler ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarken, inşaat işçileri ise kendileri için ekmek parasının daha önemli 2.20120501152115.jpgolduğunu söylediler.

Türkiye’de milyonlarca insan 3 yıldan beri resmi tatil ilan edilen ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için alanlara akın ederken, kutlamaların yanı başında bulunan alanda çalışmak zorunda olan insanlarda vardı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilerin aksine daha az ücret ile çalışan ve çalıştığı gün ancak ücret alan inşaat işçileri, çalınan davul-zurnalara ve atılan sloganlara aldırış etmeden durmadan demir bükerek etriye yapmaya çalıştılar. Birçoğunun hiçbir sosyal güvencisi olmadan çalıştırıldığını belirten inşaat işçileri, yaz kış fark etmeden çalıştıkları gün ancak ücret aldıklarını ve ‘Bizim için ekmek parası daha önemlidir’ dediler.u.20120501145210.jpg

BURSA'DA TEMİZLİK İŞÇİLERİ BÖYLE KUTLADI

[PAGE]

Bursa'da temizlik işçileri, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının ardından meydanda biriken çöpleri halay çekerek topladı.

2.20120501152115.jpg1 Mayıs kutlamalarının ana merkezlerinden biri olan Bursa'da Türk İş ve Kamu-Sen'in öncülüğünde Kent Meydanı'nda tertiplenen kutlamalar sona ererken, geride çöp yığınları kaldı. Osmangazi Belediyesi'nin çöp ihalesini alan bir firmada çalışan temizlik işçileri, kutlamaların ardından çöpleri temizlemek için seferber oldu. Kutlamalara katılan işçilerin yere attığı şapkalar, su ve kola şişeleri ile sigara izmaritlerini temizlemek, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda temizlik işçilerine kaldı.

Temizlik işçileri ise hem işlerini yaptı hem de bayramlarını kutladı. Yaklaşık 15 temizlik işçisi halay çekerek çöpleri toplarken, ortaya ilginç görüntüler çıktı.
Temizlik işçisi Ziyaettin Öz, "1 Mayıs İşçi Bayramı olmasına rağmen biz hala işimizin başındayız. Meydanlarda çöp topluyoruz. Meydanın boşalmasıyla birlikte halay çekerek çöpleri topladık. Bugün bizim için güzel bir gün" dedi.

u.20120501145927.jpg