BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bakan Ala’nın görüşmelerine paralel saptırma

İçişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın gençlerle yaptığı sohbette ifade ettiği görüşlerinin paralel yapı ve uzantıları tarafından...

Abone ol

İçişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın gençlerle yaptığı sohbette ifade ettiği görüşlerinin paralel yapı ve uzantıları tarafından bilinçli bir şekilde mecrasından saptırıldığını ve bir iftira kampanyasına dönüştürüldüğünü açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, İstanbul Eyüp Sultan’da AK Parti Üniversite Gençliği ile yapılan sahur programında İçişleri Bakanı Ala’nın gençlerle yaptığı sohbette ifade ettiği görüşlerinin, paralel yapı ve uzantıları tarafından bilinçli bir şekilde mecrasından saptırıldığı ve bir iftira kampanyasına dönüştürüldüğü belirtilerek Sahur programında Sayın Bakan’ın ifade ettikleri, Türkiye’deki siyasi gelişmeler, dini özgürlüklerin kazanılması, gençlerimize İslam dininin tevazuya verdiği önem ve bu bağlamda örnek teşkil etmesi için Resulullah Efendimizin (sav) hayatından aktarılan hususlardır" denildi.
Buna rağmen, ifade edilenlerin açık ve net bir şekilde çarpıtılarak bilinçli bir dezenformasyon çalışmasıyla kamuoyunun yanıltılmak istendiği vurgulanarak şöyle denildi:
"Bu dezenformasyonu yapanlar, siyasi hesaplarını dini istismar ederek meşrulaştırmak için Efendimizi haşa kamyona bindirenler, sazlı sözlü eğlencelerine katıldığını alenen ifade edenlerdir. En kutsal değerlerimizi, ticaretten siyasete her alanda araç olarak kullanmaktan çekinmeyen bu müflis zihniyetin yaptığı dezenformasyon bir hezeyandan ibarettir.
Sayın Bakan gençlerle yapılan sahur programında, AK Parti döneminde dini alanda sağlanan özgürlükleri ve kaldırılan yasakları anlatmış, bu meyanda sağlanan Siyer-i Nebi’nin okullarda ders olarak okutulması imkanının önemini ifade etmiştir. Tevazunun ehemmiyetini dile getirdiği konuşmasında Sayın Bakan, bu başarıların da ancak Allah’ın yardımıyla olduğunu vurgulamıştır."
(İHA)