BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bakan Akdağ'dan doktorlara 2 uyarı!

Bakan Akdağ, Tam Gün Yasası ile doktorların çalışacakları kurumla ilgili tercih yapmaları gerektiğini söyledi!

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan doktorlara iki seçenek! Bakan Akdağ, doktorların ya özel sektörü ya da Sağlık Bakanlığı'nı tercih etmeleri gerektiğini ifade ederek her ikisinde birlikte çalışamayacaklarını söyledi. Akdağ, CHP'yi de uyararak meslek örgütlerinin oyununa gelmemesini istedi!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ordu'da Tam Gün Yasası'yla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Vatandaşların 182'yi arayarak TC kimlik numaralarıyla istedikleri hastaneden istedikleri doktordan randevu alabileceklerini söyleyen Akdağ, doktorlardan yeni çıkan yasa gereği tercihte bulunmalarını istedi. Doktorun ya Sağlık Bakanlığı'nı ya da özel sektörü tercih edebileceğini; ancak her ikisinde de çalışamayacağını ifade eden Akdağ, bakanlıkta çalışan doktorların yüzde 97'sinin zaten ikinci bir yerde çalışmadığını söyledi. Akdağ, uygulamayla sağlık sisteminnin; muayehaneye gel, orada para öde mantığından tamamen kurtulduğunu ifade etti.

"BİR DÜZENLEME DE ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE"

Bakan Akdağ, üniversite hastaneleri için yapılan düzenleme konusunda da bilgi verdi. Aynı tercihin üniversite hastanelerindeki doktorlar içinde geçerli olduğunu kaydeden Akdağ, öğretim üyeleri istedikleri taktirde 2 yıl ücretsiz izin alabileceklerini, bu süre sonunda yeniden görevlerine dönebileceklerini ifade etti. Öğretim üyelerinin; muayenehane ya da özel hastanelerde çalışmak istemeleri halinde, üniversitelerin sadece eğitim ve araştırma hizmetlerinde görev alabileceklerini hatırlatan Akdağ, bu personelin döner sermayeder yararlanamacağını söyledi.

 "UMARIM CHP BÖYLE BİR OYUNA GELMEZ"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamuyonda tam gün yasası olarak bilinen kanunla ilgili olarak, "Malum meslek örgütleri, 'Biz bunun için hukuki mücadele yapacağız' diyorlar. Ne yapacaklar? Yapabilecekleri bir tek şey var. Ana Muhalefet Partisi'yle geçmişte yaptıkları gibi işbirliği yapmak. Öyle yapmışlardı ilk mahkemeye götürdüklerinde. Ben umut ediyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi böyle bir Oyuna gelmez. Tamamen vatandaşın lehine bir uygulamayı tersine çevirmek için bazı meslek örgütleriyle ortak hareket etmez" diye konuştu.