BIST 10.563
DOLAR 32,25
EURO 34,99
ALTIN 2.477,47
HABER /  SAĞLIK

Bakan Akdağ kürtajda orta yol arıyor!

Sağlık Bakanı Akdağ, kürtajda anne ve çocuk için orta yol bulunacağını söyledi.

Abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da kürtajla ilgili soruları cevapladı. Anne rahmindeki çocuğun yaşam hakkı ile annenin seçme hakkını koruyacaklarını söyleyen Akdağ, hazırlanacak raporun Erdoğan'a ardından da Bakanlar Kurulu'na sunulacağını ifade etti.

Türkçe Olimpiyatları’na katılmak için Erzurum’a giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, havalimanında gazetecilerin sorularını cevapladı. Erzurum'a Türkçe Olimpiyatları'nı izlemek için geldiğini söyleyen Akdağ, bu konuda emeği geçen tüm eğitimcilere ve Türkçe gönüllülerine teşekkür etti.

Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler ve Daire müdürleri ile çok sayıda partili tarafından karşıladığı Akdağ, kürtajla ilgili tartışmalara da değindi. Bu konuda Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla ciddi bir çalışma yapıldığını ve ilgili bakanlıklarla birlikte rapor hazırlanacağını söyleyen Akdağ, raporun Erdoğan'a ardından da Bakanlar Kurulu'na takdim edeceklerini anlattı.
 
"ORTA YOL BULACAĞIZ"

Tartışmaların ardından ilk kez geri adım atan Bakan Akdağ, bebek kadar annenin isteğinide gözardı edilmeyecek orta bir yol bulunacağını söyledi. Akdağ şöyle konuştu:
 
"Kürtajın Türiye’de serbest hale getirildiği kanunun adı bile artık çağdaş olmaktan çıkmıştır. Nüfus planlaması kanunu ya da nüfus planlaması kavaramı bugün dünyada kalkmış bir kavramdır. Bu kavramı üreme sağlığı kavramı adı altında alıyoruz. Öncelikle kadının, annenin ve hemen onun akabinde bebeğinin, çocuklarının sağlığı açısından birinci derece ele almak gerekir. Bizde bu gözle meseleye bakıyoruz. Bütün milletimiz şundan emin olmalı ki hem vicdanları hem kadınlarının seçim hakkını hem de anne rahmindeki bebeğin yaşam hakkını koruyacak bir orta yol bulacağız. Bundan önceki benzer tartışmalarda olduğu gibi Ak Parti hükümeti olarak bu konuyada milletin vicdanında olumlu bir cevap oluşturacak bir çözüm yolu bulacağıma eminim"