BIST 10.135
DOLAR 32,28
EURO 34,91
ALTIN 2.427,37
HABER /  GÜNCEL

Bakan Akdağ hemşireleri kutladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hemşireler Günü ve Haftası nedeniyle Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde akşam nöbeti tutan hemşireleri ziyaret etti.

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'deki hemşire sayısının yetersizliğine dikkati çekerek, ''Ülkemizdeki hemşire sayısı Dünya Sağlık Örgütünün Avrupa bölgesindeki diğer ülkelere göre altıda bir oranında'' dedi.

Bakan Akdağ, Hemşireler Günü ve Haftası nedeniyle Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde akşam nöbeti tutan hemşireleri ziyaret etti.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, hemşirelerin sağlık sistemindeki yerinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Hekimlerin hastalarla muayene sırasında daha çok karşılaştıklarını bu nedenle hemşirelerin hastaların bakım yönüyle ilgili olduklarını ifade eden Akdağ, ''Hemşirelerimiz 365 gün hep hastalarla beraber, birçoğu aile yaşantısından fedakarlık yapıyor. Onların emeğinin karşılığı parayla ödenemez. Hepsine şükranlarımı sunuyorum'' diye konuştu.

Hemşirelerin çalışma şartlarını iyileştirmek için çalışma yürüttüklerini ifade eden Akdağ, tam gün yasasıyla hemşirelere de yeni imkanlar getirileceğini bildirdi.

Söz konusu tasarının, hemşirelerin ek ödemelerinin ve nöbet ücretlerinin arttırılmasını öngördüğünü kaydeden Akdağ, ülke imkanları arttıkça bu tür düzenlemeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi. Akdağ, ''Hem bu dünyada hem öteki dünyada hemşirelerin hizmetlerinin karşılığını alacaklarına eminim'' dedi.

''HEMŞİRE SAYISI ARTTIRILSIN''

Hemşirelerin sorunlarını da dinleyen Akdağ, gece sorumlusu Gülay Çetinkaya'nın hemşire sayısının arttırılması yönündeki talebi üzerine ''Çok doğru. Türkiye'deki hemşire sayısı Dünya Sağlık Örgütünün Avrupa bölgesindeki diğer ülkelere göre altıda bir oranında'' diye konuştu.

Önceki yıllarda sağlık meslek liselerine öğrenci alınmaması yüksek öğrenimde de kontenjanların arttırılmaması nedeniyle hemşirelik alanındaki yıllık öğrenci sayısının 4 binlere kadar düştüğünü kaydeden Akdağ, bu sayının çok yetersiz olduğuna dikkati çekti.

Son birkaç yıldır bu kontenjanların arttırıldığını dile getiren Akdağ, son öğretim yılında hemşirelik alanında eğitim veren okulların kontenjanının 13 bin kişiyi bulduğunu bildirdi.

Bu sayının birkaç yıl daha bu şekilde devam etmesi gerektiğine işaret eden Akdağ, kamuda da daha fazla hemşire istihdam edeceklerini söyledi.

Hastane Başhemşiresi Hülya Erbaba da hastaların bakım kalitesinin artması için hemşire sayısının mutlaka arttırılması gerektiğini belirtti.

Akdağ, ziyareti sırasında aralarında erkeklerin de bulunduğu hemşirelere kırmızı birer karanfil verdi ve baklava ikram etti.

Bakan Akdağ, hemşirelerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.