BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.424,70
HABER /  GÜNCEL

Şehit Er Tekin toprağa verildi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Lokman Tekin için Adana'da cenaze töreni düzenlendi.

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Lokman Tekin için Adana'da cenaze töreni düzenlendi.

Şehit er Tekin'in cenazesi, yakınları ve askeri konvoy eşliğinde Sabancı Merkez Camisine getirildi.

Şehit erin babası Muhittin (66) ve annesi Bedriye Tekin (65) ile kardeşleri, yakınlarının yardımıyla güçlükle tören alanına geldi.

Muhittin Tekin, oğlunun annesiyle dün akşam saatlerinde konuştuğunu belirterek, ''Bize, 'Ben buradan gelmem, benim için daha iyi. Askeriyede kalmak istiyorum' diyordu. Ben de şehit olmadan iki saat önce telefonda görüştüm. Bana son olarak, 'Göreve gidiyorum, 2-3 gün aramazsam merak etmeyin' demişti'' diye konuştu.

Tekin ailesinin komşusu olan ve şehitle aynı birlikte görev yapan uzman çavuş Volkan Dadallıoğlu'nun annesi Fatma Dadallıoğlu da anne Bedriye Tekin'in ağıdına katıldı. Fatma Dadallıoğlu, ''Benim yavrum senin komutanındı. Her gün saat 5'te kalkıyorum, çocuğum çağrı bıraktı mı diye telefona bakıyorum. Gece haberin geldi, benim yavrum da orada. Ne istiyorsunuz yavrularımızdan, devletten. Canımıza tak etti. Artık yeter, dayanamıyoruz, her gün ölüyoruz'' şeklinde feryat etti.

Şehit erin amcası Mehmet Tekin ise anne ve babaların ağlamamasını isteyerek, ''Bu kadar millet eziyet çekmesin. Herkesin anası ağlıyor. Bütün analar ağlıyor. Allah'tan korkun. Bir çare bulun. Bu kan dursun'' diye konuştu.

İkindi namazından sonra, şehit erin cenaze namazı kılındı. Namazın bitiminde anne Bedriye Tekin tabuta sarılıp Kürtçe ağıt yakarken, komşusu Fatma Dadallıoğlu da yanından ayrılmadı.

Daha sonra, şehidin tabutu askeri araçla bando eşliğinde taşındı ve defnedilmek üzere Küçükoba Mezarlığı'na götürüldü.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarıyla AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, Vali Yardımcısı Fikret Demir, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta ve İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Haluk Selvi'nin aralarında bulunduğu yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı