BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.399,65
HABER /  GÜNCEL

Bakan açıkladı: TÜBİTAK harekete geçti

Soma’daki faciaya değinen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu tip kazaların tekrarlanmaması için ne yapmalıyız, nasıl tedbirl...

Abone ol

Soma’daki faciaya değinen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu tip kazaların tekrarlanmaması için ne yapmalıyız, nasıl tedbirler almayız, bunun üzerinde yoğunlaşmak durumundayız. TÜBİTAK’ta arkadaşlarımızla bu konu üzerine yoğun bir çalışma yaptık" dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma özelliği taşıyan 6. Kocaeli Kitap Fuarı, görkemli bir törenle açıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yaptığı konuşmada, "Dört gündür büyük bir yas tuttuğumuz 300 civarındaki işçi kardeşimizi kaybettiğimiz Soma’daki maden kazasından dolayı hayatlarını kaybeden madenci kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Ailelerimize ve milletimize sabır metanet ve başsağlığı diliyorum. Cenab-ı Allah mekanlarını cennet kılsın inşallah. Yapamayacağımız bir şey var, o da giden canların geri gelmesi. Buna gücümüz yetmiyor. Bunu başarma imkanımız yok. O zaman bundan sonra yeni canların verilmemesi için ne gerekiyor; asıl odaklanmamız gereken, üzerinde yoğun çalışmamız gereken alan bu arkadaşlar. Bundan sonra bu tip kazaların tekrarlanmaması için ne yapmalıyız, nasıl tedbirler almayız, bunun üzerinde yoğunlaşmak durumundayız. Doğrusu dün TÜBİTAK’ta arkadaşlarımızla bu konu üzerine yoğun bir çalışma yaptık. İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda bilim ve teknolojinin daha fazla nasıl kullanılacağına yönelik bazı çalışmaları başlatma kararı aldık. Artık böyle kazalar yaşamak istemiyoruz. Onun için özellikle işçi sağlığı ve iş güvenliği noktasında teknolojiyi çok daha fazla kullanmak durumundayız. Allah’ın verdiği aklı ve onun sistematik sonucu olan bilgiyi artık mutlaka hayatımızın her alanında daha fazla söz sahibi yapmalıyız. Buna yönelik bazı çalışmaları yapmaya başladık. Üretimde teknolojinin daha fazla kullanılması, iş güvenliğinin bu noktada daha fazla arttırılması ve özellikle iş kazası riskinin minimize edilmesi noktasında neler yapabileceğimiz konusunda özellikle TÜBİTAK olarak bazı çalışmaları başlatma kararı aldık. İnşallah, ümit ediyorum bundan sonra kazaların engellenmesi noktasında bu yapılacak çalışmalar bize bazı önemli sonuçlar doğurur, bazı önemli kazanımlarımız olur" dedi.
(İHA)