BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli'ye suikast davasında tahliye

Devlet Bahçeli suikast düzenleyecekleri ve eylem hazırlığı içinde oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişi hakim karşısına çıktı ve...

Abone ol

Devlet Bahçeli ve BDP’nin önde gelen isimlerine suikast düzenleyecekleri ve eylem hazırlığı içinde oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve haklarında 15’er yıl dava açılan 5’i tutuklu 6 kişi, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Adana Özel Yetkili 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada; ‘Türk İntikam Teşkilatı/Direniş Hareketi (TİT)’ örgütünün Adana sorumlusu olduğu öne sürülen 25 yaşındaki Sercan G. ile birlikte tutuklanan örgüt üyeleri Gökhan G. (32), Kubilay K. (29), Sedat Ç. (44) ve Uğur A. (35) ile tutuksuz yargılanan ve S.G.’nin babası olduğu öne sürülen tutuksuz Mustafa G. (52) savunmalarını verdi.

“TİT’DEN HABERİMİZ BİLE YOK”

6 sanık da, örgüt üyesi suçlamasını kabul etmedi ve TİT’in varlığından haberdar olmadıklarının altını çizerek, “Devlet Bahçeli’ye suikast girişiminde bulunmamız söz konusu değil” ifadesini kullandı.

Sanıkların savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, MHP Lider Bahçeli’ye suikast hazırlığında oldukları iddia edilen tutuklu 5 sanığı, ‘suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suçun vasıf değiştirme ihtimali ve yattıkları süre’yi göz önünde bulundurarak, ‘tahliye’ ettiğini açıkladı.

Tahliyesine karar verilen zanlılardan Gökhan G.’nin, asker olması nedeniyle askerlik şubesine teslim edilmesine karar verilirken, duruşma dosyasının da esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için mahkeme savcısına gönderilmesi kararlaştırıldı.

4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILMIŞTI

‘TİT-Direniş Hareketi’ adlı örgütün eylem hazırlığında olduğu yönünde yaklaşık bir yıl önce ihbar alan Terörle Mücadele ekipleri, mahkeme kararıyla örgütün Adana sorumlusu olduğu öne sürülen S.S.’nin telefonları mahkeme kararıyla dinlemeye aldı. Teknik ve fiziki takip sonucu örgüt üyelerinin, söz konusu telefon konuşmalarında; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alıp, “Devlet Bahçeli’yi temizlememiz lazım” ifadesini kullandıkları tespit edilirken, suikast düzenleyecekleri ve aralarında üst düzey BDP yöneticilerinin de bulunduğu Kürt kökenli vatandaşlara karşı eylem yapacakları bilgisine ulaşıldı. Bu gelişmelerin ardından operasyon için düğmeye basılırken, 9 Aralık 2011 tarihinde Adana’nın yanı sıra Ankara, Hakkari ve Kocaeli’de ‘TİT-Direniş Hareketi’ne yönelik olarak eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Söz konusu operasyonlar kapsamında 17 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı.