BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bahçeli'ye İmralı cevabı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, terörü, ve ana muhalefet liderinin wikileaks iddiasını yorumladı.

Abone ol

Hükümeti İmralı'dan medet ummakla suçlayan Bahçeli'ye Bozdağ, "Kimsenin bir yerden medet umduğu yok. İmralı'dan medet umma diye bir şey söz konusu yok. Sadece terörü bitirmek için Türkiye'de yapılması gerekenler varsa, bunları yapmak" diye cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti'nin kapatılması için başvuruda bulunan CHP'li milletvekilini "Milletvekillerinin de saçmalama hakkı var" sözleriyle değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te bulunan fezlekesine bakıldığında, büyük bir kısmının hakaret, sövme ve iftira içerikli olduğunu belirtirken, "Mahkemeler sayın Kılıçdaroğlu'na hakaret ve iftiradan dolayı epeyce bir tazminata hükmetti, ama buna rağmen maalesef geri durmuyor. Başbakanımıza yaptığı iftiranın hesabını yargıda verecektir" dedi.

Bozdağ bir soru üzerine de "İmralı'dan medet umma diye bir şey söz konusu değil" diye cevap verdi.

Yozgat'ta Bozok Üniversitesi'nin akademik yılnın açılışı ile 21 çiftin nikah töreni ile 7 parkın açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora ünvani verildi. Törende, üniversite rektörü Tamer Uçar tarafından Bozdağ'a cübbe giydirilerek fahri doktora beraatı teslim edildi. Bozok Üniversitesi'nin akademik yıl açılış töreni öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na göndermede bulundu. Kılıçdaroğlu'nun iftira konusunda mahir olduğunu belirtiirken şunları söyledi:

HAKKINDA BİR ÇOK CEZA FEZLEKESİ VAR

"Şu anda Meclis'te hakkında bulunan fezlekeye bakarsanız, bunların büyük bir kısmı hakaret, sövme ve ve iftira içerikli fezlekeler. Bu anlamda Türkiye'de açılmış pek çok iftira davası var. Bunlardan mahkum oldu. Yozgat Belediye Başkanı da bir iftara davası açmıştı, ondan mahkum oldu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı açtı, mahkum oldu. Malatya Merkez ilçe başkanımız açtı mahkum oldu. Mahkemeler sayın Kılıçdaroğlu'na hakaret ve iftiradan dolayı epeyce bir tazminata hükmetti. Hakkında pek çok da ceza ile ilgili fezleke var. Ama buna rağmen Kılıçdaroğlu, hakeret sövme ve iftiradan maalesef geri durmuyor. Bu da bir başka siyasi iftiradır. Tabiki Başbakanımız açıkladı, yargıda hesabını verecektir."

ÖCALAN OLABİLİR, BAŞKA TÜR GÖRÜŞME OLABİLİR

Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İmralı ile ilgili yaptığı açıklama hatırlatılırken, "Kimsenin bir yerden medet umduğu yok. İmralı'dan medet umma diye bir şey söz konusu yok. Sadece terörü bitirmek için Türkiye'de yapılması gerekenler varsa, bunları yapmak. Vatandaşımız bizden terörün bitmesini ve bitirilmesini istiyor. Bunun yöntemine dair bir şey söylemiyor, bunu bitirin diyor. Terörü bitirmek için atılması gereken adımlar varsa, bunların tamamı ülkenin hayrına ve yararına adımlardır. Bunları atmaktan tereddüt etmeyecez. Bahçeli, bunu istismar etmeye devam edebelir. Ama biz bu ülkenin hayrına ve yararına olduğu kanatine vardığımızda, Abdullah Öcalan olabilir, başka tür görüşme olabilir. Geçmişe yapıldı, bundan sonra da ülkenin hayrına ve yararına olacaksa yapılır" dedi.

SAYIN VEKİL SAÇMALAMA HAKINI KULLANMIŞ

Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın Ak Parti'nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvurunun hatırlatılması üzerine, "Milletvekillerinin de saçmalama hakkı var. Öyle görüyorum. Bu bir saçmalık. Bir milletvekilinin parti kapatılsın diye Yargıtay Cumhuriyet Bascılığı'na dilekçe ile müraacat etmesi, işin doğru mu değilmi, aklım, hukuk mantığım ve siyaset mantığım almıyor. Onun için sayın vekil saçmalama hakkını kullanmış diyorum" dedi.

MERKEL'İN AÇIKLAMASI ÖNEMLİ

Bekir Bozdağ, bir gazetecinin sorusu üzerine "Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 'İslamın, Almanya'nın bir parçası demesinin önemli olduğuna vurgu yaparken, Önemli bir açıklama. İslam'ın Almanya'nın bir parçası olması demesi önemli. Daha önce sayın Cumhurbaşkanı Vult da söylemişti. O zaman sayın Merkel ikinci bir adım atması lazım. Şu an ertelenen afiş kampanyasını iptal etmesi lazım. İslam, Almanya'nın bir parçası ise, İslam'a ve müslümanlara hakaret eden onları terörist olarak damgalayıp, devlete ihbarını önleyen, Alman vatandaşlarını muhbirliğe davet eden, Federal İçişleri Bakanlığı'nın afiş kampanyasını derhal iptal etmesi lazım. Ertelemesi yetmez. Ozaman bu bir anlam kazanır" diye konuştu.