BIST 10.187
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.386,48
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliye de Uzana da sert çıktı

MHP lideri Bahçeli "DTP ve AKP'nin arasına CHP de girdi" demişti. Baykal'dan cevap geldi. Baykal Cem Uzan'la ilgili değerlendirme de yaptı

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gazetecilerin iki konudaki soralarını şöyle yanıtladı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “CHP’nin de yıkım projesinin bir parçası haline geldiği” yönündeki eleştirisi sorulduğunda Başkal şöyle dedi: “Böyle kayıkçı kavgası bizim işimiz değil. Kayıkçı kavgasında Cumhuriyet Halk Partisi yok Bizim gündememizde partiler değil; Türkiye'nin meseleleri var. Kayıkçı kavgasında Cumhuriyet Halk Partisi yok. Kimseyle yapmıyoruz. İktidarla yaptığımızda kayıkçı kavgası değildir. Türkiye’nin kaderiyle ilgili bir önemli konuda yanlışı önlemeye çalışıyoruz.”

Bahçeli, mektuplu siyasette Baykal'ın Erdoğan'a verdiği cevabı "Fotoğraftaki eksik tamamlandı. AKP ile DTP'nin arasına CHP de girdi" sözleriyle yorumlamıştı.

CEM UZAN'IN İLTİCA ETMİŞ OLMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ

Baykal; Cem Uzan’ın Fransa’ya iltica etmesiyle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Fransa’ya bir işadamının iltica etmek durumunda kalmış olması üzüntü verici. Bu konunun daha tam aydınlığa kavuşmadığını da görüyorum. Türkiye insan haklarının güvence altında olduğu, hukuk devleti kurallarının sağlam şekilde işletildiği, devletin hiç kimseyle bir kişisel hesaplaşma noktasına gelmediği, gelemediği, herkesin özgür ve güvenli şekilde yaşabildiği bir ülke olmalıdır. Bu konuda sorunların, sıkıntıların ortaya çıkması, yabancı ülkelerin Türkiye’de yaşanan olaylar karşısında böylesine kararlara yönelmesi, işbirlikleri yapmaları çok düşündürücüdür. Hukuk bir tehdit unsuru değildir. Mahkeme iktidarın sopası değildir. İnsanlar geleceklerinden emin olabilmelidir ve Türkiye’deki herkes kanunların gerektirdiği sonuçları bir vatandaş olarak yaşamayı içine sindirmelidir. Bu memleketin kanunları hem doğru uygulanmalı, hem de herkes kanunların uygulanmasına saygı göstermelidir. Ne kanunlar belli insanlar için özel savaş açmanın bir aracı haline gelmemelidir. Kimse sindirilmeye çalışılmamalıdır, kimse yıldırılmaya çalışılmamalıdır. Ve kimsede kanundan kaçmamalıdır. Bizim anlayışımız bu.”