BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Bahçelinin dedesi idam edildi

Bahçeli'nin dedesi bir baskından dolayı idam edildi. İdam sır gibi saklandı. Ama...

Abone ol

Adana'da tarihçi Cezmi Yurtsever, aralarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın da bulunduğu binlerce ailenin soy ağaçlarını 18 Eylül'de açacağı sergide açıklayacak.
     
Çukurova'nın Soy Ağacı sergisini 18 Eylül'de, Adana'nın Büyükşehir Belediyesi önünde açacağını belirten Yurtsever, 25 Eylül'e kadar açık kalacak sergide MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Necmettin Erbakan'ın aile soylarının da yer aldığını belirtti...
     
BAHÇELİ'NİN DEDELERİ İDAM EDİLMİŞ

Tarihçi Cezmi Yurtsever, soyağıcını çıkardığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dedeleri Ahmet ve Mehmet'in bir baskından dolayı idam edildiklerini belirterek şunları anlattı:
     
“1810'lu yıllarda Gavurdağı eteklerinde Kervan baskınından dolayı bölgenin derebeyi ve ayanı Fetahlıoğulları'ndan Ağca Bey ve oğulları suçlandı. Aynı olaya iştirakten dolayı Cerit ve Küçükoğulları beylerine de idam kararları verildi. Fettahlı beylerinin idam infazı 1856'da Bahçe İlçesi'nde gerçekleşti. İdam edilen Ahmet ve Mehmet beyler için Bahçe İlçesi'nde türbeler yaptırıldı. Türbe üzerine idam edilenlerin annesi tarafından Osmanlıca şiir yazıldı. Aynı yerde idam edilenlerin babası Ağca beyin de mezarı var. Mezar taşı üzerinde adı geçen aşiretin ‘hanedan-ı kadim’ (yani çok köklü bir Türk ailesi) olduğu yazısı var.

İdam edilen Ahmet ve Mehmet beyler, Devlet Bahçeli'nin dedeleridir. Fettahlı Aşireti bu olayı hiç unutmadı ve aile hatırası olarak idamları sır gibi saklamayı tercih etti. Ancak ben, arşivleri, belgeleri inceleyip, türbelerde yaptığım araştırmalarla bu gerçeği ortaya çıkarttım.''