BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,22
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliden temizlik harekatı

MHP'de milletvekili adaylarını incelemek için özel bir ekip oluşturuldu. 2 bin 650 aday tek tek inceleniyor.

Abone ol

Milletvekili adaylarını belirleme sürecinde MHP'de kesin aday listeleri üzerinde titiz bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışma için parti merkezinde oluşturulan özel bir ekip, MHP'ye milletvekili olmak için başvuran 2 bin 650 aday adayın durumunu tek tek inceleyerek sonuçları MHP lideri Devlet Bahçeli'ye iletiyor.

Bahçeli ise bazı aday adaylarıyla ilgili kendisine ulaştırılan bilgiler ışığında “temizlik” harekatı başlattı.

Bahçeli'den ilk etapta veto yiyenler arasında; Susurluk sanığı eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin, eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, Sedat Peker'e silah ruhsatı vermekten mahkumiyeti bulunan eski Vali Ayhan Çevik, eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu ve Bucak Aşireti'nden, Sedat Bucak'ın yeğeni Fatih Bucak gibi isimler bulunuyor.

TIRPAN HAREKATI SÜRECEK

Vetoya yeni isimlerin eklenebileceğini bildiren MHP kaynakları, polis şefi Cevdet Saral, Birtan Altınbaş'ın 1991'de gözaltında öldürülmesine ilişkin davanın sanığı olarak yargılanan emekli başkomiser İbrahim Dedeoğlu, “Hortum Süleyman” olarak tanınan eski polis müdürlerinden Süleyman Ulusoy ve hakkında yolsuzluk dosyaları olduğu öne sürülen eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar'ın da Bahçeli tarafından listeye alınmayacağına kesin gözüyle bakıldığını kaydettiler.